навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Здраве

"УниКредит Булбанк" ще финансира "Блокс Медикъл Сити", най-големия проект за дългосрочни грижи в България и региона

2020-07-06 0

"УниКредит Булбанк", водеща банка в България, ще финансира завършването на Фаза 1 и развитието на Фаза 2 на "Блокс Медикъл Сити", напълно интегриран кампус за дългосрочна грижа и рехабилитация в София.

Проектът на Blocks Rehabilitation and Residential Services ще се разгърне на площ от 35 декара (35 000 кв. м) в полите на Витоша, в район припознат като един от най-добрите за живеене в София. Кампусът ще се състои от 21 сгради с обща площ от 33 000 кв.м. и ще покрива всички направления и елементи на грижата след острата фаза на лечение и дългосрочната грижа, включително:

• Резиденция за възрастни от семеен тип - 13 еднофамилни къщи;
• Хоспис;
• Модерен център за рехабилитация, включващ болница със 100 легла, дневен център и център за извънболнична помощ;
• Център за хора с деменция, включващ център за настаняване и дневен център;
• Три резиденции за асистиран живот;
• Център за социални дейности;
• Ресторант и 2 кафенета.

Резиденцията за възрастни хора, който ще работи под бранда Blocks Village, и хосписът се очаква да започнат да приемат първите си резиденти и съответно пациенти, от първи септември 2020. Центърът за рехабилитация и този за възрастни хора с деменция се очаква да бъдат завършени до края на 2021. Целият комплекс ще може да приема около 430 резидента/пациенти и ще бъде най-голямата институция за следболнична помощ и грижа за възрастни в Централна, Източна и Югоизточна Европа. 

"Дългосрочната грижа, дългосрочната рехабилитация и грижата за възрастните хора е оставена на заден план в почти всички части на света, включително България и нашия регион. Ние, в Blocks, имаме амбицията да се превърнем в синоним за изключителна грижа към възрастното население и да въведем най-съвременните стандарти и практики в нашите домове и центрове.", коментира Илиан Григоров, създател и главен изпълнителен директор на Blocks Rehabilitation and Residential Services

"Екипът на "УниКредит Булбанк" показа изключителен професионализъм и фокус в това да разбере и анализира комплексността на индустрията за дългосрочна грижа преди да подкрепи проекта", заяви д-р Рачо Рибаров, председател на съвета на директорите на Blocks.  

"В добри и лоши времена сме тук, за да подкрепим бизнеса, отворени сме за бизнес. И докато се изправяме заедно пред предизвикателствата, сме щастливи, че клиентите ни разчитат на нас за реализирането на проектите си. Освен това настоящата криза постави допълнителен акцент върху нуждата от инвестиции в здравеопазването, а проекти като Blocks Medical City подобряват нивото на тези необходими услуги в страната. Вярвам, че проектът ще бъде успешен и полезен за цялото общество", коментира Ралука Попеску, Директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране и член на Управителния съвет на "УниКредит Булбанк".

за 50%  против 50%  546 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума