навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Microsoft ще помогне на около 25 млн. души за повишаване на дигиталните им умения, необходими в икономиката след COVID-19

2020-07-01 0

Microsoft ще помогне на около 25 млн. души за повишаване на дигиталните им умения, необходими в икономиката след COVID-19

Microsoft обяви нова глобална инициатива, която има за цел да повиши дигиталната квалификация на 25 милиона души по света до края на годината.

Решението идва в отговор на световната икономическа криза, предизвикана от пандемията от COVID-19. Разширеният достъп до дигитални компетенции е важна стъпка в посока ускоряване на възстановяването на икономиката, особено за най-пострадалите от безработицата хора.  

Тази инициатива, детайлно описана в официалния блог на Microsoft , включва незабавни стъпки, които да помогнат на хората, които искат да се преквалифицират и да отговарят на търсените позиции. В нея ще бъдат ангажирани всички звена на технологичната компания, комбинирайки допълнително нейни съществуващи и нови ресурси, както и такива от LinkedIn и GitHub. Тя включва:

  • Използване на данни за идентифициране на най-търсените работни позиции и уменията, необходими за заемането им.
  • Безплатен достъп до обучителни материали и съдържание, които да помогнат на хората да развият тези умения.  
  • Придобиване на сертификати на ниски цени и достъп до безплатни инструменти за търсене на работа, които ще помогнат на хората да бъдат наети, след като усвоят необходимите умения и бъдат сертифицирани. 

Това е цялостна технологична инициатива, която се ще надгражда благодарение на данните и цифровите технологии. Започва с информация за работни места и умения от икономическата графика на LinkedIn , която предоставя безплатен достъп до съдържание в LinkedIn LearningMicrosoft Learn и лабораторията за обучение на GitHub и обединява хората с Microsoft Certifications и инструментите на LinkedIn за търсене на работа. Тези ресурси могат да бъдат намерени на едно място, opportunity.linkedin.com, и ще са достъпни онлайн на четири езика: английски, френски, немски и испански. 

В допълнение Microsoft ще подкрепи усилията си с 20 милиона долара парични субсидии в помощ на неправителствените организации по света, които да протегнат ръка към най-уязвимите. ¼ от тази сума, или 5 милиона долара, ще бъдат отпуснати на организации с нестопанска цел, които се оглавяват от цветнокожи или помагат на такива общности в САЩ. Компанията също така се ангажира да предостави по-добри данни и анализи – включително информация от LinkedIn Economic Graph – и да ги направи достояние на правителствата по целия свят, за да могат по-успешно да оценят нуждите на местната икономика.

Microsoft ще се стреми да се застъпва за въвеждането на иновации в социалната политика, свързани с повишаването на компетенциите, необходими в трансформиращата се икономика.

Компанията съобщи още, че ново приложение, част от Microsoft Teams, предназначено за работодателите, които искат да обучат новите и настоящите си служители и да повишат квалификацията им, в момент, когато хората започнат да се завръщат по работните си места, а икономиката – да генерира нови свободни позиции.

"COVID-19 се превърна в заплаха както за общественото здраве, така и за икономиката. И докато светът се съвзема, трябва да сме сигурни, че никой не изостава в процеса на възстановяване“, заяви изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела. "Днес ние от Microsoft обединяваме ресурси с LinkedIn и GitHub, за да предефинираме начинът, по който хората учат и прилагат новите си умения – и да помогнем на 25 милиона души, изправени пред загуба на работните си места заради COVID-19, да се подготвят за новите позиции на бъдещето."

"Най-тежко понасят сегашната ситуация тези, които най-малко могат да си го позволят", заяви президентът на Microsoft Брад Смит. "Нивата на безработицата са удар за цветнокожите и жените, както и за младите служители, хората с увреждания и нискообразованите. Нашата цел е да обединим най-доброто от технологиите с по-добро сътрудничество с правителствата и организациите с нестопанска цел, които да помогнат на хората да развият уменията, необходими за намиране на нова работа." 

„Създаването на възможност за всеки човек в трудоспособна възраст в световен мащаб – това е, което ни мотивира в LinkedIn “, казва изпълнителният директор на LinkedIn Райън Рослански. "Като част от екосистемата на Microsoft, ние имаме уникалната възможност да помагаме на търсещите работа по света – особено на тези, които попаднаха в неизгодна позиция по време на кризата с COVID-19 – да придобият необходимите умения и да заемат позицията, които заслужават. Горди сме, че предоставяме точните данни за това какви ще бъдат работните места и уменията на бъдещето. Така ще създадем необходимите обучителни програми, които да помогнат на 25 милиона души, активни на пазара на труда, да намерят следващата си кариерна възможност. Всичко това е достъпно на адрес opportunity.linkedin.com"

за 55%  против 45%  101 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума