навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Рециклирането на автомобили е екологичен приоритет на Peugeot

2020-06-16 0

Рециклирането на автомобили е екологичен приоритет на Peugeot

Рециклирането на автомобили ще бъде сериозно предизвикателство пред автомобилната индустрия в следващите години. PSA Group и Peugeot  поемат ангажимент да оптимизират използването на ресурси, като интегрират зелени или рециклирани материали в произвежданите от тях превозни средства, за да подпомогнат рециклирането и да намалят екологичния отпечатък. 

Екологичното предизвикателство 

До 2060 г. ще има десет милиарда жители на планетата. Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) прогнозира, че използването на суровини ще се удвои, за да отговори на растежа, упражнявайки два пъти по-голям натиск върху околната среда.

Автомобилите могат да окажат ефект върху околната среда чрез използването на природни ресурси и чрез рециклиране на излезли от употреба коли (рециклиране на автомобили за скрап). Много производители обръщат внимание на това.

За да засвидетелстват своята социална отговорност, да намалят риска от зависимост и да контролират производствените разходи, производителите на автомобили трябва да намерят решения за: 

  • използване на материали от отговорна верига за доставки (зачитане на правата на човека, околната среда и етиката);
  • отговорно третиране на продукти в края на експлоaтационния им живот (по-специално превозни средства и батерии за електрически превозни средства) ;
  • използване на материали, съвместими с кръговата икономика и концентриране в две области: необходимостта от възстановяване и рециклиране на превозни средства в края на експлоaтационния им живот и рециклиране на материали, които стават все по-оскъдни;
  • използване на по-малко природни ресурси, които поскъпват, тъй като са на изчерпване;
  • елиминиране на опасните вещества, обект на регулации.

Интегриране на рециклирани материали в автомобилите Peugeot  

Отчитането на въздействието върху околната среда при проектирането на автомобили е основен проблем, който се отразява на дизайна на наскоро лансираните нови модели. 

Най-новите модели на Peugeot  показват резултата, получен от включването на рециклирани материали от естествени източници:

  • В резултат на съвместни програми новият Peugeot 208 и новият Peugeot 2008 имат споделено използване на рециклирани и естествени материали. Те съдържат  средно съответно 30% и 31% рециклирани и естествени материали, включени в приблизително 40 части. Сред тях са:

Употребата на естествени конопени влакна за армировките на таблото.

Употребата на рециклиран полипропилен на спойлерите (въздух под пода, под резервоара, въздушната възглавница, предни / задни калници) и в предните / задните брони.

Употребата на рециклиран полиамид в главините и всмукателния колектор, както и във вентилаторния агрегат. 

  • Peugeot 508 съдържа средно 31% рециклирани и естествено срещащи се материали. Около 80 полимерни части включват рециклирани материали и материали от естествен произход. Сред забележителните приложения в Peugeot 508 могат да се отбележат:

използването на естествени конопени влакна в каналите за размразяване на предното стъкло, 

употреба на рециклиран полипропилен в спойлерите или устройството за съхранение на резервни колела.

Екологичният отпечатък на индустрията остава приоритет за Peugeot. Марката предприема конкретни действия в тази насока. Доказателство за това са рекордните нива на използване на естествени и рециклирани материали, постигнати от автомобилите с марка Peugeot.

за 44%  против 56%  94 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума