навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

D-Link обяви камера за скрининг на човешката температура

2020-06-08 0

D-Link обяви камера за скрининг на човешката температура

Производителят анонсира пускането на пазара на комплекта DCS-9500T, който притежава богат набор от функции за откриване на температурата на повърхността на кожата на групи от хора

D-Link, пазарен лидер в решенията за наблюдение, обяви пускането на пазара на камера за скрининг на температурата на групи от хора (DCS-9500T). Устройството представлява многофункционален комплект за скрининг за висока температура, който включва термографска камера с два обектива, калибратор за абсолютно черно тяло и софтуер за управление.

В съответствие с усилията в света, насочени към проследяване на разпространението на COVID-19, комплектът DCS-9500T съчетава технология за термично изображение с технология за изкуствен интелект с цел идентифициране на повишена температура на даден човек и автоматично уведомяване, ако подобно увеличение на температурата бъде регистрирано. Проектирана специално за наблюдение на големи, натоварени зони, като например училища, фабрики, офис сгради, летища и хотели, технологията предоставя бързо сканиране на повърхността на кожата на хора с цел откриване на повишена температура за 30 човека едновременно с точност по-голяма от 0,3°C. 

Устройството за скрининг на висока температура включва камера с висока точност с широкоъгълен термообектив, както и термодатчик неохлаждаем микроболометър IRFPA 400x300 с висока разделителна способност, което позволява получаването на термични изображения с голяма яснота и рязкост и прецизни резултати при идентифициране на хората с висока температура. Заедно с Full HD оптичния сензор за изображения, камерата може да създава изключително точни кадри, в които в едно се наслагват термичното и оптичното изображение. 

DCS-9500T се характеризира с уникална технология, базирана на изкуствен интелект, която осигурява точност ±0,3°C в реално време, както и интуитивна технология за разпознаване на лица, интегрирана в съвременния софтуер за управление.

Решението за скрининг за висока температура е ONVIF съвместимо, което го прави лесно за интегриране в съществуващите системи. В допълнение камерата поддържа захранване през етернет (PoE), поради което инсталирането й в по-големи пространства като университети, летища и болници е силно улеснено.

Основните характеристики на камерата DCS-9500T за скрининг на температура за групи от хора включват:

  • Едновременно измерване на температурите на до 30 човека в реално време в рамките на 30 милисекунди
  • Термографска камера с два обектива с термодатчик с висока разделителна способност (400 x 300 пиксела) и Full HD (1920 x 1080 пиксела) CMOS сензор
  • Точност при измерване на температурата ±0,3°C
  • Звукова сигнализация с 2 интерфейса за уведомяване
  • Моментна снимка с отчитане на температурата
  • Лицево разпознаване
  • Уведомяване за непознати и познати хора (при предварително заредена база данни)
  • Възможност за задаване на температурен диапазон
  • Търсене по температура
  • Софтуер за управление, който може да управлява до 32 камери
за 50%  против 50%  118 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума