навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Здраве

Започва монтирането на респираторите, дарени от Lidl и Kaufland

2020-05-28 0

Започва монтирането на респираторите, дарени от Lidl и Kaufland

Дихателните апарати са разпределени в 8 регионални болници: Велико Търново, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Перник и Разград

Осем броя американски микропроцесорни респиратори, модел CrossVent 3+, окомплектовани с необходимото допълнително оборудване и консумативи, са доставени в България и в следващите дни ще бъдат монтирани в осем регионални болници в страната. 

Дихателните апарати са част от дарението, оповестено в края на март от Lidl и Kaufland, и ще покрият нуждите на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" АД, гр. Велико Търново, МБАЛ "Христо Ботев" АД, гр. Враца, "МБАЛ - Добрич" АД, гр. Добрич, МБАЛ "Д-р Ат. Дафовски" АД, гр. Кърджали, МБАЛ "Д-р Никола Василиев" АД, гр. Кюстендил, МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" АД, гр. Монтана, МБАЛ "Рахила Ангелова" АД, гр. Перник и МБАЛ "Св. Иван Рилски" АД, гр. Разград. Изборът на болниците е направен от Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб.

 "Радваме се, че за по-малко от два месеца успяхме да организираме доставката на апаратите и то в условия на завишено търсене в световен мащаб, рестрикции в износа и риск от отмяна на презокеанска доставка. Вярваме, че чрез тях ще подпомогнем усилията на всички медицински специалисти, които са на първа линия в борбата с коронавируса извън София и големите градове, където предизвикателствата са също огромни", заявиха в съвместно изявление управителите на Лидл България - Милена Драгийска и на Kaufland България - Иван Чернев

Лидл България и Kаufland България дариха 300 000 лева за закупуването на 8-те дихателни апарата, предоставени безвъзмездно на Министерството на здравеопазването. Двете компании обединиха усилията си в ситуация на извънредно положение и в желанието си да дадат своя принос в борбата с разпространението на коронавируса у нас и грижата за здравето на българските граждани. Стойността на 8-те респиратора възлиза на 290 880 лв. Останалата част от сумата вече е дарена по сметката на Министерството на здравеопазването за подпомагане на лечебните заведения, в които се приемат пациенти с коронавирус.  

за 47%  против 53%  107 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума