навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Samsung продължава кампанията с мастър-класове на успешни български влогъри и изявени експерти в различни области

2020-05-12 0

Samsung продължава кампанията с мастър-класове на успешни български влогъри и изявени експерти в различни области

Безплатните онлайн-курсове предлагат идеи как да оползотворяваме пълноценно времето у дома, как да придобиваме нови умения, да развиваме талантите си и да научим още нещо за своето Galaxy устройство

Samsung Electronics Co., Ltd. продължава поредицата от безплатни мастър-класове, създадени в партньорство с успешни български влогъри и популярни експерти в различни области. Сред темите на онлайн курсовете, които вече са на разположение на сайта на Samsung България са: уроци по мобилна фотография със Звезделина и Калоян от интернет-платформата Mint Stories и с фотографа Красимир Матаров; първи стъпки в разработването на влог с инфлуенсърите Александра и Даниел Петканови и с професионалния гримьор Надя Сивкова; насоки за справяне със стреса с Елисавета Белобрадова от онлайн-портала "Майко Мила" и идеи за декорация на домашни торти от специалиста в кулинарното изкуство Лора Капустина.

Samsung даде начало на проекта в контекста на политиката на компанията, във време на препоръчителна физическа дистанция, да подкрепя потребителите и да им дава допълнителна стойност с помощта на технологиите, като им предлага идеи как да оползотворяват пълноценно свободното си време, да придобиват нови умения и да развиват талантите си. 

Реквизит, кулиси, гардеробна – фотографското студио е у дома или сред природата

Стъклен съд за готвене, пълен с вода и няколко капки олио, парогладачка, чаши за вино, четки за боя – това са само част от обектите на снимане и „сценичната техника“, която водещите на мастър-класовете по креативна мобилна фотография на Samsung използват. Те демонстрират как се правят вдъхновяващи кадри в домашни условия. "Искаме да ви покажем креативни идеи за мобилната фотография, как да направим снимките по-разнообразни, различни от едно обикновено селфи", загатва с усмивка Звезделина от Mint Stories. И позира не с, а "през" чаша за вино. В мастър-класовете потребителите могат да открият идеи за всякакви интересни похвати: например как да ползват парогладачка във фотосесия със "специални" ефекти или как да поставят на пръв поглед съвсем обикновено градинско цвете в центъра на впечатляващ кадър. "С мобилния телефон сякаш започнах да преоткривам фотографията", споделя Красимир Матаров, фотограф с дългогодишен опит, носител на редица международни отличия. Според него смартфоните, благодарение на своя размер и тегло, увеличават мобилността на фотографията като занимание. Точният миг за отдавна чакания кадър може да дойде всеки момент. Освен конкретни практични и добре онагледени насоки за мобилна фотография, водещите на мастър-класовете споделят впечатленията си от своя технически инструментариум – мобилните устройства от серията Galaxy S20 и таблета Galaxy Tab S6. Красимир Матаров прави перфектния нощен кадър с камерата на Galaxy S20 Ultra от балкона си, а Калоян от Mint Stories ползва предимството на оптичната суперстабилизация на S20 Ultra. Мобилната фотография обаче не се изчерпва с идеята, подготовката и заснемането: Красимир Матаров и Mint Stories предлагат идеи и за постпродукцията – с таблета или направо на телефона. Освен фотографското студио, у дома е и дигиталната "фото-лаборатория". 

И сладкарско ателие, и фитнес-център – или какво още можем да правим у дома 

Опит със снимането с телефона има и специалистът в кулинарията Лора Капустина. Благодарение на видеото, заснето с S20 Ultra, потребителите надникват в нейната кухня. Със своите идеи за декорация на торти и още хитрини, приложими в домашното сладкарско ателие, Лора може да вдъхнови всеки, който иска храната да не е само вкусна, но и удивително красива, също като за снимка. А Елисавета от „Майко Мила“ предлага цял набор от насоки и алтернативните идеи за преодоляване на стреса и по-добра организация на времето, като например ежедневен списък с изпълнените задачи преди заспиване, вместо списък с предстоящите, който обикновено всеки прави. Според нея за онези, които предпочитат да останат у дома, качването и слизането по стъпалата в стълбището на блока са сред възможностите за поддържане на добра физическа форма, която е едно от задължителните условия за преодоляването на стреса, а в това й асистира Galaxy Watch Active2, за да не пропусне и последната направена крачка от необходимите за деня. 

"Звук и картина – това е необходимо, за да бъде един влог успешен"      

Съветът на семейство Петканови звучи лесно изпълним, но зад крайния резултат има още стъпки, които най-популярното семейство в българската влогосфера с над 140 хиляди абонати в YouTube споделя със зрителите на мастър-класовете. Александър и Даниел говорят от опит и предлагат конкретни насоки относно избора на теми, честота на публикуване, създаването на качествено и атрактивно съдържание.

Според професионалния гримьор Надя Сивкова ключови за успеха на един влогър са анализът на аудиторията и конкуренцията, поддържането на личен бранд и добрата предварителна подготовка. Професионалната техника по-скоро не е задължителна предпоставка. Още при старта на нейния beauty-канал в YouTube преди няколко години Надя снима с мобилен телефон. "И днес снимам, монтирам и качвам клиповете само през смартфона си", обобщава тя. В рамките на онлайн-курса, заснет с Galaxy S20 Ultra, Надя дава професионални, но лесно изпълними съвети за грим, подходящ за заснемането на собствен влог. 

Зрителите на мастър-класовете на Samsung ще намерят вдъхновение и стимул да стартират с ново любимо занимание, отлагано отдавна, да развият таланта си или да преоткрият позабравено хоби – у дома или в сред природата. 

за 48%  против 52%  66 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума