навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Toyota представя изискания хибриден SUV - Highlander в Европа

2020-05-11 0

Toyota представя изискания хибриден SUV - Highlander в Европа

Предлаган ексклузивно със самозарядно хибридно задвижване Highlander е най-новото попълнение в SUV гамата на Toyota в Европа.

Със своите 23 години опит в разработката на хибридни технологии, 15 млн хибридни клиенти, 9 хибридни модела и четвърто поколение самозарядна хибридна система, Toyota съчетава своето лидерство в хибридните технологии със своите легендарни качество, надеждност и издръжливост и изключително богат опит на пазара на SUV автомобили, за да създаде Highlander Hybrid.

Взимайки най-доброто от архитектурната платформа GA-K на Toyota, Highlander съчетава всички характеристики на типичния Toyota SUV – комфорт, маневреност и безопасност в съчетание с хибридно задвижване при ниски емисии, нисък разход на гориво и интелигентно задвижване на четирите колела, много допълнително място при нужда и капацитет за теглене от 2 тона.

Дизайн и окомплектоване

С дължина от 4950 мм и изключителни 20-инчови алуминиеви колела Highlander Hybrid съчетава елегантността, динамиката и изискания стил на премиум градските SUV автомобили, заедно със здравината, мощността и издръжливостта на солидния и многофункционален 4х4 автомобил.

В купето интериорът е разработен да осигурява практичност, издръжливост и вградено допълнително пространство, които се очакват за 7-местен SUV модел, като се създава комфортно премиум пространство за всички пътници. Highlander Hybrid е истински 7-местен модел, който осигурява дължина на приплъзване на втория ред седалки от 180 мм, осигурявайки просторно място за третия ред седалки, подходящи за двама възрастни. Багажното пространство от 658 л, заедно с допълнителното пространство под пода, значително могат да се увеличат, благодарение на цялостното прибиране на втория и третия ред седалки, което предоставя 1909 л за багаж.

Най-високото ниво на оборудване включва 12.3-инчов мултимедиен дисплей на централната конзола със сателитна навигация, head-up дисплей, интеграция на Apple CarPlay и Android Auto, безжично зарядно за телефон, вентилация на седалките и дигитално огледало за обратно виждане с възможност за превключване в нормален режим.

Динамика

Highlander съчетава четвърто поколение пълнохибридно задвижване с 2.5 л бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, с преден и заден електрически мотор, като задният подсигурява интелигентното задвижване на четирите колела AWD-i.

Архитектурната платформа GA-K, върху която е изграден Highlander, е съчетана с олекотено и високоякостно шаси с нисък център на тежестта, благодарение на което новият SUV предлага гъвкаво управление и комфортни характеристики при шофиране по магистрални участъци.

Безопасност

Новият Highlander Hybrid е оборудван с последно поколение Toyota Safety Sense – пакет технологии за активна безопасност, разработени за да предпазват или смекчават последствията от сблъсъци в широк спектър от възможни произшествия.

Пакетът Toyota Safety Sense в Highlander включва системата Pre-Collision System (PCS) с Активен асистент за завиване и избягване на сблъсък с разпознаване на пешеходци през деня и нощта, както и разпознаване на велосипедисти през деня, Адаптивен криуз контрол (ACC) с Асистент за разпознаване на пътните знаци (RSA), Асистент за следване на пътната лента (LTA), Асистент за напускане на пътната лента (LDA), Автоматични дълги светлини (AHB).

Toyota Highlander Hybrid ще се предлага на европейския пазар от началото на 2021г. 

за 57%  против 43%  23 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума