навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Финанси

"УниКредит Булбанк" увеличава лимита за безконтактно плащане без въвеждане на ПИН на 100 лева

2020-04-01 0

Според наблюденията на банката по този начин за 9 от 10 плащания на клиентите няма да им се налага да въвеждат ПИН и да имат контакт с ПОС терминала.

Лимитът на безконтактни плащания без изискване за въвеждане на ПИН е удвоен. По този начин, считано от днес (1 април*), максималната сума за безконтактно плащане без изискване за въвеждане на ПИН на ПОС терминал в търговските обекти в България ще бъде увеличена от 50 на 100 лева. 

Промяната важи за всички дебитни и кредитни карти с безконтактна функционалност, издавани от "УниКредит Булбанк".

Статистиката на банката показва, че от началото на извънредното положение на 13 март досега почти 90% от плащанията с карти на ПОС терминали на банката са в размер до 100 лева. Това означава, че отсега нататък 9 от 10 плащания ще се извършват без да е необходимо въвеждането на ПИН, което допълнително ще сведе до минимум контакта на клиентите с всякакви повърхности при покупка.

Промяната на лимита ще се извърши автоматично, така че няма нужда клиентите да посещават филиалите на банката. 

"УниКредит Булбанк" препоръчва на всички свои клиенти да се възползват от дигиталните й канали като Булбанк Онлайн, Булбанк Онлайн, Центъра за контакт с клиенти и банкоматите и зоните за самообслужване. При посещение във филиали клиентите се приканват да спазват препоръчителното разстояние от 2 метра помежду си и персонала, както и да използват маски или да прикрият лицето си с шал.

Във връзка с извънредно положение, породено от пандемията COVID-19, "УниКредит Булбанк" вече дари 225 000 лева - за покриване на някои от извънредните нужди на "Пирогов" и за подкрепа на лабораториите, както и за закупуване на тестове.

*Поради необходимост от актуализиране на софтуера на всички ПОС терминали, както на УниКредит Булбанк, така и на другите банки, е възможно в определени търговски обекти въвеждането на новите условия да не са приложими.

за 48%  против 52%  123 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума