навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

Подкрепата на "УниКредит Булбанк" във връзка с COVID-19 достигна 225 000 лева

2020-03-26 0

Подкрепата на

В условията на извънредното положение в страната, породено от пандемията COVID-19, "УниКредит Булбанк" дарява 100 000 лева на Министерство на здравеопазването. Дарените средства ще бъдат използвани за подкрепа работата на лабораториите и купуване на тестове за COVID – 19. Това дарение на банката идва по-малко от седмица след дарението в размер на 100 000 лева за покриване на възникналите извънредни медицински нужди на "Пирогов".

По този начин общият размер на даренията на "УниКредит Булбанк" във връзка с пандемията от COVID-19 достигат 225 000 лева като в сумата се добавят и 25 000 лева, предоставени на общ фонд на дарителите, средствата от който ще бъдат разпределени според препоръките на Кризисния щаб.

"В тези предизвикателни времена заставяме зад нашите клиенти, служители, заинтересовани страни и общности. След като отговорихме на спешните нужди на най-голямата спешна болница в България, ние разширяваме подкрепата си и за лабораториите, които правят тестове. Вярваме, че това е правилното нещо, като се има предвид колективното предизвикателство, пред което сме изправени", заяви Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на "УниКредит Булбанк".

Това дарение, направено от "УниКредит Булбанк", следва усилията на банката за справяне с пандемията COVID – 19 - в Италия банката дари над 2 милиона евро за медицинско и защитно оборудване, изследвания и грижи за пациентите. В Германия банката дари два респираторни апарата на болници в малки населени места и подкрепи доброволчески каузи с общо дарение от 100 хиляди евро за купуване на защитни маски и дезинфектанти. В Румъния "УниКредит" дари 160 000 евро за купуване на медицинско оборудване. 

Банката съобщава, че ще продължи да следи отблизо ситуацията и да действа в интерес на всички.

за 47%  против 53%  111 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума