навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Philips съветва: Как да изберем подходящ монитор за работа от вкъщи

2020-03-24 0

Philips съветва: Как да изберем подходящ монитор за работа от вкъщи

Всеки, чиято работа е свързана с обработка на дигитална информация, се е изправил пред предизвикателството как да работи от вкъщи. И ако първата ни мисъл е, че лаптопът е напълно достатъчен, то и един-два дни работа на малкия екран в прегърбена поза, са показателни за това, че трябва да има по-продуктивен и здравословен начин да вършим задълженията си в домашна обстановка.

Най-добрата препоръка за реализиране на удобен домашен офис е да използвате външен монитор. Той ще ви даде много повече площ за работа с няколко приложения и прехвърляне на информация между тях, и същевременно ще ви позволи да седите в подходяща стойка, така че да не страдате от болки в гърба и врата, и напрежение в очите.

Ето какво трябва да вземете предвид при избора на най-добрия за вас екран:

С колко място разполагате

Това е най-важният въпрос, който ще предопредели дали трябва да се съобразявате с ограничения в размера на новия монитор. Предлаганите от Philips актуални модели са с размер от 21 до 49 инча диагонал. Когато вземате предвид конкретното място, където да го разположите, не забравяйте, че има опция да го монтирате на стената (но не при всички извити модели) и така да спестите много място и излишно струпване на кабели.

За да получите максимума като продуктивност, Philips съветва да се насочите към 24-27“ модел. Ако работите с професионални инженерни приложения или такива за дизайн, 3D анимация, обработка на снимки и видео, то е препоръчително да се насочите към 32-34“ екран като Philips 329P9H.

Извитите модели са много ефективни в среда, в която лесно се разсейвате – точно както е у дома. Формата на екрана ще ви позволи да се фокусирате много повече върху съдържанието му, отколкото върху случващото се извън рамките.

https://www.lex.bg/upload/spektar/innohub-b2.jpgРезолюция и цветова гама

Разделителната способност на новия ви монитор до голяма степен зависи от неговия диагонал. Ако сте се спрели на модел с размер над 24 инча, по-скоро се насочете към QHD (2560x1440 пиксела) или дори 4K, ако говорим за 28 или повече инча. По този начин ще получите достатъчно малък размер на пикселите и достатъчно голяма плътност за максимум детайли.

Има и модели с по-нестандартно съотношение на страните – вместо стандартното 16:9, доста по-широкото 21:9 или дори 32:9 като при екстремно широкия Philips 499P9H. Освен за филми в кино формат, това съотношение е подходящо и за нареждане на много документи или таблици една до друга, което е търсена екстра при преводачи, юристи, програмисти, счетоводители и финансови анализатори.

По отношение на цветовия спектър също имате голям избор. Почти всички предлагани в момента дисплеи използват матрица от тип VA или IPS, които предлагат широк цветови набор и зрителни ъгли. Можете да сравните различните модели по процентното покритие на цветовите пространства sRGB, AdobeRGB, NTSC или DCI-P3, цитирани от производителя. Ако това ви се струва твърде сложно, можете просто да изберете монитор Philips с Ultra WideColor, където броя изобразявани цветове надхвърля 1 милиард – като при моделите Philips 328B6QJEB или 329P9H.


Интерфейси за връзка

Преди да направите покупка, е редно да помислите по какъв интерфейс ще свържете вашия нов дисплей. Вариантите са много, но най-често става дума за HDMI или DisplayPort. Естествено трябва да разполагате с такъв и на вашия компютър или лаптоп, като в комплектовката на всички монитори Philips ще намерите и нужните кабели.

Един много актуален и изключително удобен начин за връзка е USB-C. Ако имате по-нов лаптоп с този интерфейс, можете да свържете монитора с един-единствен тънък кабел. Той дава възможност не само за предаване на звук и картина, но и за захранване на лаптопа. Допълнително ще можете да закачите всички външни USB устройства (диск или флаш драйв, записвачка, скенер, принтер, камера) директно към монитора.

Някои модели на Philips разполагат с вградена камера с микрофон, която се прибира в корпуса, когато не е нужна за повече сигурност. Повечето монитори на марката имат и вградени говорители, така че няма да ви трябва нищо друго за осъществяване на видео обаждания.


Възможности на стойката

Обърнете внимание какви настройки на позицията на екрана предлага стойката. По-добрите моделите имат Smart Ergo Base, която позволяват регулиране на височината, така че да компенсирате нестандартната височина на масата, ако се наложи или просто да постигнете най-добрата позиция спрямо височината на погледа. Режимът за завъртане на 90 градуса също е полезен, когато работите с много дълги документи или код.

https://www.lex.bg/upload/spektar/innohub-b1.jpgЕнергопотребление

Тъй като самите вие ще плащате тока, редно е да се замислите за енергийната ефективност на новия си монитор. Моделите на Philips имат редица сертификати за екологичност заради ниското си потребление на енергия, но ако желаете един допълнителен виртуален помощник да се грижи за намаляването на сметката за ток, изберете модел с Power Sensor, какъвто е Philips 272B7QPJEB. Той автоматично редуцира яркостта или изцяло изключва дисплея, когато не сте пред него.

за 72%  против 28%  138 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума