навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

Топ 10 книги за мениджъра на малък бизнес

2020-02-17 0

Топ 10 книги за мениджъра на малък бизнес

Времето е доказало, че едно от най-важните качества, за да ръководиш успешно бизнес, е желанието никога да не спираш да се учиш. Управлението на собствена компания или фирма е преживяване, което ежедневно ни среща с различни предизвикателства и проблеми. Най-важното в подобни случаи е да реагираме хладнокръвно и рационално, но винаги извличайки нужната поука от случилото се, независимо какво е то.

В тази статия ще ви представим десет чудесни книги, които могат да ви помогнат да бъдете по-добри мениджъри, дори и когато става дума за сравнително малък бизнес.

 

Бизнес етикет For Dummies от Сю Фокс

Поредицата "For Dummies" е брилянтна със своята ефективност, независимо дали искате да се научите да снимате, да програмирате, да боядисвате или каквото ви душа иска. 

Всеки човек, тепърва навлизащ в света на бизнеса, трябва да бъде наясно с основния етикет, който е редно да спазва. Имайте предвид, че като мениджъри на бизнес, вие ще имате чести срещи с партньори и бъдещи клиенти, при които е важно да бъдете на ниво. Тази книга ще ви разясни фундаменталните правила на бизнес етикета.

Поръчай онлайн от тук!

 

Бизнес стратегии, планове, бюджети от Ирена Славова

Можете да имате най-чудесната идея за бизнес, да сте подготвили всичко, да сте събрали екип и наели желания офис, но ако нямате правилната стратегия, с която да изпълните своите оперативни планове и бюджети, провалът не е никак далеч. В тази книга Ирена Славова ще ви обясни по един чудесен начин как да съставите собствената си стратегия, план и бюджет. Не подценявайте тази книга!

 

 Поръчай онлайн от тук!

 

Бизнес комуникации: Ръководство за успешен бизнес от Ричард Люки

Комуникацията е от съществено значение във всяка една сфера на живота, независимо дали говорим за управлението на бизнес или личните отношения с близките ни хора. Когато сме получили привилегията, но и отговорността да управляваме хора, дейността ни би била обречена без добра комуникация. Разбира се, това важи и при срещите с настоящи и бъдещи клиенти. Останалото ще ви го разкаже страхотният и винаги подготвен Ричард Люки.

Поръчай онлайн от тук!

 

Like a virgin: Бизнес тайни, които не се преподават в училище от Ричард Брансън

Ричард Брансън е един от най-успешните, колоритни и харизматични предприемачи в света. Той е пример за това, как един милиардер може да се отнася страхотно със своите служители, а те да го обожават. В тази книга самият Брансън споделя някои от най-големите си тайни. Или както го казва самият той - неща, които не се учат в колежите за бизнес.

 

Поръчай онлайн от тук!

 

Основи на успешния бизнес тук и сега. Съвети за млади предприемачи и мениджъри от Жюстин Томс и Поли Козарова

Младите предприемачи и мениджъри са едни от най-податливите към грешки, когато говорим за управление на бизнес. И това е съвсем нормално, тъй като на тях им липсва опитът, който имат онези, които са далеч по-отдавна в сферата. Именно това прави тази книга толкова полезна - тя ще ви разкрие някои от най-често срещаните грешки, които правим при първите си стъпки в бизнес полето. И ще ви помогне да ги избегнете.

Поръчай онлайн от тук!

 

Марк Зукърбърг: Момчето милиардер от Джордж Беъм

Това тук е единствената книга за момента, която по толкова успешен начин събира на едно място най-важните и ключови визионерски размисли на Марк Зукърбърг - създателят на една от най-влиятелните корпорации в света Facebook. Когато си успял да промениш света на толкова крехка възраст, то определено има какво да разкажеш на останалите. Не че ви съветваме да напуснете университета, както е сторил той, но със сигурност някои от размислите на този млад гений ще ви бъдат полезни.
Поръчай онлайн от тук!

 

Университетът Тръмп: Маркетинг 101 от авторски колектив

Още преди да бъде избран за президент на САЩ, Доналд Тръмп бе достатъчно популярен бизнес магнат, чието състояние се изчислява на милиарди. Тук не говорим дали харесвате политиката му или не - вероятно бихме срещнали различни мнения. Няма спор обаче, че настоящият стопанин на Белия дом има какво да каже, когато стане въпрос за бизнес.

 

Поръчай онлайн от тук!

 

100-те абсолютни закона на бизнес успеха от Брайън Трейси

Професионален лектор и консултант, Брайън Трейси е един от най-продаваните автори в света, когато стане дума за бизнес литература. Тук той успява да синтезира сто от най-важните правила, които следва да спазвате, за да успеете. Увеличаване на приходите, контролиране на разходите или задържане на важните служители - всичко е засегнато тук.

 

Поръчай онлайн от тук!

 

Съвременна пазарна икономика от Георги Матеев

Дори и да нямате икономическо образование, препоръчително е да имате поне основни познания по икономика, за да управлявате успешно бизнес. В този труд Георги Матеев изследва съвременната пазарна икономика и синтезира знанията си в 540 отлични страници.

 


Поръчай онлайн от тук!

 

Alibaba - империята, която Джак Ма изгради от Дънкан Кларк

Китайската икономика не спира да удивлява света, а Джак Ма е един от предприемачите, които са самото лице на случващото се в тази огромна, но и много интригуваща страна. Неговата компания Alibaba, основана в един съвсем малък апартамент през 1999 година, днес е могъщ конгломерат, който през 2019 година регистрира приходи за повече от 56 милиарда долара.

за 55%  против 45%  96 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума