навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

"Филип Морис България" е топ работодател за четвърта поредна година

2020-02-04 0

Лидерът в трансформацията на индустрията е сред 8-те компании, получили такъв сертификат за най-добър работодател в страната 

За четвърта поредна година"Филип Морис България" получи сертификат за водещ работодател Top Employer от международната сертифицираща организация Top Employer Institute.  Компанията е сред 8-те работодателя в страната, получили авторитетната награда за добри практики в управлението на човешките ресурси. 

За поредна година и мултинационалната компания "Филип Морис Интернешънъл" получава световното отличие "Глобален топ работодател" (Global Top Employer) за най-добър работодател за офисите си по целия свят, както и  "Регионален топ работодател" в Европа, Близкия Изток, Южна и Северна Америка. Компанията надхвърля световните стандарти за 600 практики в областта на човешките ресурси и се стреми да създава позитивна работна атмосфера с постоянна грижа за служителите и изключителни възможности за развитие.  

"Гордеем се, че за четвърта поредна година получаваме престижната награда Топ Работодател. Това признание е символ на постоянство и устойчивост в грижата за хората в период на трансформация", заяви Анна Габровска, мениджър човешки ресурси във"Филип Морис България"

Авторитетното отличие се връчва на най-добрите работодатели по света като признание за прилагането на водещи практики в управлението на човешките ресурси.  В процеса на сертифициране се обръща специално внимание на условията, които работодателите създават за своите служители, като се прави задълбочен анализ на политиките и практиките в областта на човешките ресурси, както и на възможностите за кариерно развитие и обучение на служителите. 

 "Нашето обстойно независимо проучване показа, че "Филип Морис България" ЕООД осигурява отлични условия на своите служители, подпомага и развива талантите на всички организационни нива и поддържа своя лидерски статут в областта на човешките ресурси, като винаги се стреми да оптимизира практиките си за назначение и развитие на своите служители", обявиха от сертифициращата организация.  

За да бъде обявена за водещ работодател, една компания  трябва да премине през цялостна оценка от Top Employers Institute. Това включва участие в "Проучването за най-добри практики в областта на човешки ресурси", което изследва основните процедури и етапи във връзка с хората и културата  в организацията по теми - от привличането и развитието на таланти, приобщаване на нови служители до управление на резултатите до допълнителните придобивки за служителите и цялостната организационна култура. Оценката в проучването бива валидирана от Top Employers Institute, а резултатите се одитират от независима трета страна - одитната фирма Grant Thornton.

За да получи сертификат за най-добър работодател в Европа (Top Employer Europe), ФМИ трябва да бъде сертифицирана в поне 5 държави на този континент.  За да получи световен сертификат за най-добър работодател, компанията трябва да има издадени сертификати на равнище континент в поне три региона и поне 25 държави, както и да е сертифицирана в държавата, където се намира централният и офис. 

Организацията "Top Employers Institute" е световният орган, отчитащ най-добри резултати при работодателите по света в прилагането на практиките за управление на човешките ресурси.  Сертификатът за най-добър работодател Top Employer се връчва след провеждане на задълбочена оценка на практиките на компаниите в няколко области, включвайки работна среда и организацонна култура, възнаграждения и допълнителни придобивки за служителите, възможности за кариерно развитие и обучения, привличане и развитие на талантите, условия на труд, развитие на лидерските способности и израстване. 

"Филип Морис Интернешънъл" има над 80 000 наети служители от над 90 страни по света. Компанията залага на обучения и програми за развитие на талантите, възможности за международно кариерно развитие заедно с привлекателни програми за възнаграждения и придобивки.

за 49%  против 51%  110 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума