навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

T-Roc R – oтлична динамика и спортен стил

2020-01-06 0

T-Roc R – oтлична динамика и спортен стил

 Мощен като расов спортен автомобил и удобен като многофункционален CUV модел - новият T-Roc R е поредната звезда в моделната фамилия на T-Roc. Със своята максимална мощност от 221 кВт / 300 к.с., новото компактното попълнение в гамата на Volkswagen R се ускорява от нула до 100 км/ч само за 4,8 секунди, а максималната скорост достига 250 км/ч, преди електрониката да ограничи устрема на върховата версия в гамата на T-Roc.

Динамика и модерен стил на живот

Съчетанието от свръхмодерния 2,0-литров задвижващ агрегат с технология TSI и интелигентната система за двойно предаване 4MOTION осигурява на новия спортен топмодел в успешната гама на T-Roc изключително динамично пътно поведение. Принудителното пълнене с турбокомпресор и системата за директно впръскване се грижат за постигане на впечатляващ въртящ момент още в ниските оборотни режими на двигателя - максималният въртящ момент от 400 Нм е налице още при 2000 об/мин, докато атлетичната максимална мощност от 221 кВт/300 к.с. от световна класа е на разположение чак до 5000 об/мин. Благодарение на широкия обхват на предавателните числа на трансмисията, двигателят на T-Roc R остава винаги в рамките на идеалния работен диапазон в практически всяка ситуация на пътя и може да осигури на водача пълната R мощ независимо от скоросттта на движение. Високоефективната спирачна система от своя страна гарантира сигурно и ефикасно намаляване на скоростта. Включената в стандартното оборудване на модела функция Launch Control осигурява  потегляне със скоростта на излитаща ракета. 

Забележителна външност  

Външният дизайн на новия T-Roc R стига много по-далеч от това, което опционалният екстериорен пакет оборудване R-Line предлага по отношение на самоувереното спортно излъчване. 

Фаровете с LED елементи гарантират ярко като дневна светлина осветяване на пътното платно и отлична видимост на новия модел. Впечатляващите дневни светлини са вградени вертикално в специално разработената за R предна броня, с която върховата версия в гамата на T-Roc става наистина ярко различима дори и отдалеч. Блоковете на задните LED светлини са изпълнени с характерните за R моделите тъмночервени прозрачни панели, а двете сдвоени ауспухови тръби  вляво и вдясно на задната броня са хромирани. Вътрешно оформление със спортен акцент

Целият интериор на новия модел въплъщава динамичния дух на Volkswagen R, а вътрешното оформление впечатлява с перфектна изработка и идеална ергономичност. Лумбалните опори в предните спортни седалки с регулиране във височина подобряват значително удобството и спомагат за постигане на максимално здравословна позиция на тялото на водача и на пътника до него. Страничните облицовки на купето се отличават с акценти от микрофибър Artvelour в състезателен стил, а централните части от тапицериите на седалките и външните задни места са облицовани с екстравагантна текстилна материя в десен Carbon Flag. Дизайнът на обширния интериор на новия модел е типичен за R-гамата – модернен и динамичен с педали от неръждаема стомана, бяло индиректно осветление и черна облицовка на тавана в комбинация с хромирани детайли на приборите за управление на светлините, електрическите прозорци и регулирането на външните огледала.

Спортен волан със скосена долна част и R облицовка

Мултифункционалният спортен волан впечатлява с висококачествена кожена облициовка и скосена долна част, а забележителните шевове в Crystal Grey и характерното R лого го превръщат в наистина ярък акцент в интериора. Прогресивното предавателно отношение на кормилната уредба подобрява значително предаването на обратната информация за контакта с пътната настилка, която водачът получава чрез волана и  прави управлението по-директно и контролирано. В съчетание със стандартната за новия модел спортна ходова част с намален клиренс, прогресивното управление повишава динамиката на пътя при изпълнени със завои отсечки. 

Планки за смяна на предавките на волана

В задната част на спортния волан са разположени две удобни планки за ръчна смяна на предавките, с помощта на които водачът може да превключва седемте степени на трансмисията с два съединителя със светкавична скорост. Ръчната смяна на предавките може да се извършва също и посредством отделната пътека на скоростния лост. И разбира се, водачът може да довери превключването на електронното управление ма изключителния DSG. Ефективните настройки на задвижването дава възможност на T-Roc R да постигне забележително умерени за автомобил с подобна мощност стойности по отношение на разхода на гориво и емисиите. Измерванията в съответствие с новия изпитателен цикъл  WLTP показват комбиниран разход на гориво между 8,8 и 8,4 литра на 100 километра пробег в зависимост от използвания размер гуми. Комбинираните емисии на CO2 варират между 199 и 191 г/км.

Cвръхмодерни асистиращи системи

Спортният T-Roc R демонстрира отлична свързаност и е оборудван с авангардни асистиращи системи в подкрепа на водача. Включената в стандартното оборудване система Driver Alert System предупреждава човека зад волана с визуален и звуков сигнал веднага щом отчетените от системата параметри (включително реакциите при работа с волана, времето, прекарано в път и астрономическото време от деня) покажат забележимо снижаване на нивото на внимание от страна на водача. Услугата Emergency Call Service за автоматично повикване при спешни случаи се активира при доставката на новия автомобил на клиента. Асистиращата функция Hill Descent Control за подпомагане на потеглянето и контрол на спускането по стръмни наклони помагат за безопасно преодоляване на тези сложни ситуации и значително облекчават водача. Интелигентна свързаност

Блестящият 8-инчов сензорен TFT екран на арматурното табло на новия T-Roc R е изпълнен в стила на модерните таблети и може да бъде свързан с личния смартфони в рамките на няколко секунди. Внимателно подбраните приложения за устройства с операционни системи Android и iOS могат да бъдат показани в голям мащаб и по желание на водача и пътниците да се използват с помощта на App-Connect. Това важи в пълна степен и за редица други полезни детайли от паметта на смартфона като контактите в телефонния указател, любимите плейлисти или записите в календара. Допълнително предлаганият интерфейс за свързване на мобилен телефон Comfort позволява безконтактно зареждане на батерията с високо напрежение, а съществува и възможност за свързване на таблети и iPad чрез Wi-Fi. Пълноцветният Digital Cockpit на свой ред предлага лекота и удобство при избора на различни индивидуални профили и графично оформление на контролните прибори пред водача. 

 
за 39%  против 61%  120 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума