навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Финанси

"ОББ" и "ДЗИ" засаждат 3290 дървета в 9 български града

2019-11-06 0

По инициатива на белгийската финансова група KBC 100 нови дръвчета бяха засадени на територията на район Кремиковци. Кълбовиден ясен, кълбовидна акация, платан, сребролистна липа и обикновен явор обновиха парка в с. Долни Богров. Над 100 служители на "ОББ", "ДЗИ" и "ОББ Интерлийз", заедно с техните семейства, се включиха в залесяването и допринесоха за облагородяването на района.
 
Този резултат стана възможен благодарение на зеленото предизвикателство "Екип Синьо преминава на зелено", което насърчава дейности за опазване на околната среда и намаляването на негативните въздействия върху климата. Кампанията обхвана държавите, в които КВС Груп развива дейност. Всеки служител, който се включи в дейностите в полза на природата, получи дърво за засаждане в своята държава. От началото на 2019 г. общо 3290 служители на българските компании от групата "ОББ", "ДЗИ", "ОББ Интерлийз" и дъщерните дружества на "ОББ" участваха в над 50 еко инициативи. За едва няколко месеца участниците в повече от 20 български града почистиха над 4 тона отпадъци. Половината от тях бяха събрани от доброволци в почистването на 12 дка около язовир "Искър". Проектите на служителите включваха още рециклиране на 163 стари електронни устройства, ходене до работа пеш, с велосипед или чрез споделено пътуване.
 
В следващите месеци "спечелените" дръвчета ще бъдат засадени из всички краища на страната, като разпределението им е според активността на служителите от съответните райони. 
 
В съботния ден служителите на компанията се погрижиха още 300 нови фиданки да радват жителите и гостите на Благоевград. На 8 ноември залесяването продължава в столичния Южен парк и в общините Пловдив и Силистра.
за 43%  против 57%  98 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума