навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Лайфстайл

Мавриций - остров от рая

2019-10-30 0

Мавриций - остров от рая

Мавриций, често наричан перлата на Индийския океан, е една от най-желаните дестинации за почивка и развлечения. Божествени плажове, лазурносини води, коралови рифове, буйна растителност и възможност за безброй развлечения.

Едно е сигурно – няма да скучаете на Мавриций и ще искате отново да се върнете на този невероятен остров, паднал от рая. 

Предлагаме ви няколко интересни факта за острова, след които сме сигурни, че ще стегнете куфара, готови за пътешествие:

 

Климат на Мавриций

За разлика от други страни, Мавриций е целогодишна дестинация. Това се дължи главно на идеалното му географско местоположение. Всъщност Мавриций лежи точно над тропика на Козирог, като по този начин се наслаждава от много слънце през цялата година.

Мавриций има само два сезона, лятото между октомври и април и зимата през останалите шест месеца. Температурата никога не пада под 16° C и лесно може да достигне до 35° C.

 

Плажове на Мавриций

Плажове - всички харесват плажове, палми, топли лагуни. По крайбрежните ивици на острова има над сто плажа. От дълги до малки девствени, всеки плаж има своя чар и красота. 

Гмуркане

Остров Мавриций е заобиколен от невероятни коралови рифове и разнообразие от морски живот. Когато се гмурне на Мавриций, човек разбира каква красота и природно разнообразие притежава островът. Той е дом на около 4000 вида риби и миди, които живеят около бреговата ивица на острова.

Има около 50 места за гмуркане, спиращи дъха, различни по трудност и дълбочина. Едно от най-добрите места е Флик ен Флак, което отлично отразява разнообразието на живот е Индийския.

 

Най-добра дестинация за сватба и меден месец

През 2013 г. Мавриций е обявен за най-добрата дестинация за сватби и меден месец от World Travel Awards. Всяка година хиляди двойки казват заветното "Да!" на златните пясъчни плажове на острова. Най-доброто време за сватба и меден месец в Мавриций е между месец октомври и септември, когато времето е перфектно и се избягва туристическият приток в края на годината. С всички прекрасни плажове и курорти от световна класа, островът предлага несравними романтични кътчета на младоженци. 

Природа

Често наричан райски остров, Мавриций е бил благословен от майката природа по толкова много начини. Тропически климат, диви водопади, буйна растителност, планински вериги, водни спортове, островът е ваканционна дестинация с безкрайни възможности.

Долината на цветовете е перфектната илюстрация на уникалната природа на острова. Това е геоложка формация, при която се отличават седем различни цвята земя. Днес това е основна туристическа атракция на о. Мавриций и се посещава от хиляди хора всяка година.

 

Наблюдаване на делфини

Плуването сред делфините и китовете е една от най-уникалните дейности, които човек може да изпита на Мавриций. Тези интелигентни и очарователни морски бозайници са разположени около залива Тамарин. На острова се предлагат се интересни пакети за плуване с делфини. 

Като развиваща се страна, Мавриций е една от най-стабилните африкански държави. Туризмът е стълб на икономиката и всяка година страната се усъвършенства, за да посрещне все повече и повече посетители. Infinity Travel с радост ще организират вашата незабравима почивка на о. Мавриций и ще превърнат мечтата ви в реалност!

 
за 93%  против 7%  205 гласували


Lex.bg прекратява услугата
електронна поща

Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума