навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Лайфстайл

Highland Park България 811 е втората бутилка, посветена на българската история

2019-10-22 0

Highland Park България 811 е втората бутилка, посветена на българската история

По-рано тази година дестилерията Highland Park представи първата бутилка от лимитираната серия, посветена на легендарни моменти от българската история, на Whiskey Fest 2019 колекционерите на качествената напитка ще имат възможността да се сдобият и със следващата - Highland Park Single Cask България 811, посветена на победата на хан Крум над войските на Византия. 12-годишното Highland Park България 811 е второ издание от серията бъчви, селектирани и бутилирани специално за България. Уискито е отлежавало в първо пълнене шери Puncheon бъчва № 1642 от американски дъб, с алкохолен градус 64,4% и ще бъде представено за първи път на уиски събитието между 25 и 27 октомври в София.

Концепцията на шотландската дестилерия, чийто дистрибутор у нас е Кока-Кола ХБК България, включва серия от 3 колекционерски бутилки, които отбелязват 3 ключови победи на Първото българско царство. Highland Park България 681, която излезе преди няколко месеца, маркира годината, в която Византийската империя признава съществуването на българската държава след победата на прабългарите, предвождани от хан Аспарух, а предстоящата през 2020 г. Highland Park България 917 е посветена на триумфа на цар Симеон при Ахелой.

Проектът Highland Park Single Cask България, вдъхновен от факта, че България е една от най-старите държави в Европа, която не е променяла името си от създаването си насам, е уникален в световен мащаб както с тематиката си, така и с това, че за първи път марката пуска на пазара продукти с етикет на кирилица. Единствена по рода си е и връзката между викингското наследство на марката и славните моменти от българската история. Сериите, бутилирани само от една бъчва - Single cask, са високо ценена и многократно награждавана практика в уиски индустрията.

за 53%  против 47%  45 гласували


Lex.bg прекратява услугата
електронна поща

Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума