навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

"Кока-Кола" ще подкрепи нова технология за бутилка от хартия

2019-10-14 0

В подкрепа на глобалната си инициатива "Свят без отпадъци", "Кока-Кола" обяви присъединяването си към Paboco Pioneer Community, за да подпомогне процеса за създаване на устойчива бутилка от хартия. По новата технология за рециклируема хартиена бутилка Paboco работи съвместно с производителя на хартиени опаковки BillerudKorsnäs и производителя на бутилка Alpla.

Целта на Paboco е да създаде първата по рода си изцяло биологично-базирана и рециклируема хартиена бутилка, която може да се използва за ежедневни потребителски продукти, като газирани и негазирани напитки, козметика и др.

В следващия етап от разработването на хартиената бутилка, "Кока-Кола" ще бъде основополагащ участник в Paboco Pioneer Community, която обединява водещи експерти в областта на материалите, дизайна и технологиите за опаковки. Заедно с другите членове, "Кока-Кола" ще предоставя идеи, експертиза и насоки за научноизследователската и развойна дейност, за да подпомогне разрастването на концепцията.

"Радваме се да бъдем част от пионерската общност и да помогнем за тестването и развиването на тази иновация. Твърдо вярваме в силата на сътрудничеството и партньорството при изграждането на устойчиви опаковки за търговска употреба и с нетърпение очакваме да бъдем част от напредъка на големите иновации, по които работи Paboco", казва Стийн Франсен, мениджър "Изследвания и развитие" в "Кока-Кола".

Хартиената бутилка от първо поколение, създадена от Paboco, използва хартиени фибри от възобновяеми източници за изграждане на здрава структура, укрепена с вътрешен слой, уникален за всеки продукт, което прави възможно рециклирането на бутилката чрез разделяне на хартията и вътрешния слой. Следващият технологичен етап е разработване на вътрешен слой изцяло на биологична основа, подобряване на рециклирането на хартиените влакна и безвредно разграждане, ако бутилката случайно попадне в природата.

През 2018 г. "Кока-Кола" обяви инициативата "Свят без отпадъци" и пое конкретни ангажименти в изпълнение на глобалната си стратегия. До 2030 г. системата на "Кока-Кола" по света ще подпомага събирането и рециклирането на еквивалента на всяка продадена бутилка или кен и ще инвестира в производство на опаковки с 50% рециклирано или възобновяемо съдържание, а до 2025 г. всички опаковки на компанията ще са 100% рециклируеми в световен мащаб.

за 45%  против 55%  159 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума