навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Европейската комисия позволява на българи извън ЕС да имат домейн на кирилица

2019-10-02 0

Европейската комисия позволява на българи извън ЕС да имат домейн на кирилица
От 19 октомври 2019 г. EURid, организацията, която управлява .ею домейните от името на Европейската комисия, въвежда нови правила, според които всеки граж­данин на България ще може да регистрира .eu домейн, независимо от това в коя страна извън ЕС пребивава.
 
Около 12 милиона европейци само в САЩ, Канада и Австралия и около 500 000 българи, живеещи извън ЕС, ще получат достъп до онлайн платформа, чрез която да могат да споделят своите постижения със семейства и приятели вкъщи.
 
Интернет домейнът от най-високо ниво .eu е осмото най-популярно регионално разширение в интернет и към октомври 2019 г. има над 3,6 милиона регистрации от цяла Европа. За да отговорят на нуждите на постоянно променящата се дигитална среда, предварителните условия за регистрацията на .eu домейн ще се променят от 19 октомври 2019 г. Според новите правила, всеки гражданин на страна от ЕС ще може да регистрира .eu домейн, независимо от това в коя страна извън ЕС пребивава.
 
Регистрирането на .eu име на домейн за личен блог, блог за пътуване или бизнес сайт се превръща в своеобразен европейския паспорт в интернет. Той показва идентичност и същевременно е надежден и сигурен. С .eu домейн всеки гражданин на ЕС поставя индивидуалните и потребителските си права под егидата на европейските стандарти и разпоредби.
 
"Щастливи сме, че условията за регистрация се разширяват, за да включат граждани на ЕС по целия свят – .eu вече е по-близо до техните амбиции, постижения и мечти. Това е мостът, който ги свързва с приятели и семейство - дори и да живеят извън ЕС. Той винаги ще показва корените, мирогледа и културните им ценности." – споделя Марк ван Вейземел, изпълнителен директор на EURid.
за 45%  против 55%  44 гласували


Lex.bg прекратява услугата
електронна поща

Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума