навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Първият електромобил на Volvo ще бъде един от най-безопасните на пътя

2019-09-26 0

Първият електромобил на Volvo ще бъде един от най-безопасните на пътя

С предстоящото представянето на изцяло електрическия SUV Volvo XC40 на 16 октомври, Volvo Cars не просто показва първия си електромобил, но и предоставя на клиентите си един от най-безопасните автомобили на пътя.

"Независимо дали Volvo автомобилът се задвижва от електричество или двигател с вътрешно горене, той трябва бъде безопасен.", казва Малин Екхолм, ръководител на отдела за безопасност на Volvo Cars. "Напълно електрическия Volvo XC40 ще бъде един от най-безопасните автомобили, които някога сме създавали."

Инженерите по безопасност на Volvo Cars изцяло преработват и подсилват фронталната структура на SUV Volvo XC40. Целта е да се отговори на високите изисквания на бранда и да се осигури безкомпромисна безопасност на пътниците.

За да запази пътниците в безопасност и батерията невредима в случай на сблъсък, Volvo Cars разработва и нова, уникална структура във Volvo XC40. Батерията е защитена от предпазна клетка, която се състои от рамка от екструдиран алуминий и е разположена в средата на каросерията на автомобила, създавайки вградена зона за смазване около акумулатора.

Поставянето на акумулатора в пода на Volvo XC40 има за цел да намали центъра на тежестта на автомобила, за по-добра защита срещу преобръщане.

Каросерията на автомобила е подсилена не само отпред, но и отзад. Електрическият задвижващ агрегат е интегриран в структурата на каросерията, за да реализира по-добро разпределение на силите на сблъсък, далеч от кабината и да намали напрежението върху хората вътре в автомобила.

В изцяло електрическия Volvo XC40 е въведена и нова технология по отношение на системите за безопасност. Това е първият Volvo модел, оборудван с нова сензорна платформа на Advanced Drivers Assistance Systems (ADAS) със софтуер, разработен от Zenuity, компания, собственост на Volvo Cars и Veoneer.

Новата платформа ADAS е модерна, мащабируема система за активна безопасност, която се състои от масив от радари, камери и ултразвукови сензори. По този начин Volvo поставя основата за бъдещото въвеждане на технология за автономно задвижване.

за 47%  против 53%  123 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума