навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

"Пощенска банка" осигури 10 стипендии за обучение в "СофтУни"

2019-08-30 0

"Пощенска банка" осигури 10 стипендии за обучение в "СофтУни". Те са за победителите в първото издание на играта Brain Games, която се проведе през месеците юли и август във Facebook страницата на финансовата институция в две направления – програмиране и дизайн. Инициативата на "Пощенска банка" за осигуряване на стипендии за обучение в "СофтУни" е част от стратегическото ѝ партньорство с модерната образователна институция, стартирало през 2018 г. Проектът е свързан с цялостната политика за социална отговорност на банката с фокус върху младите хора и образованието. 

Състезанието "К<>д<>ве" от Brain Games постави пред участниците различни задачи и въпроси в областта на програмирането, а играта "Суперсила: Дизайн" беше предизвикателство за креативните умения на участниците. Желаещите да се включат в нея имаха срок, в който да предложат проект за дизайн на кредитни и дебитни карти на "Пощенска банка". Подадените предложения влязоха в пряко състезание за гласовете на последователите на страницата на "Пощенска банка" във Facebook. Печелившите в играта 5 дизайна на карти бяха избрани с общо над 2 700 гласа. 

Играта Brain Games достигна до над 150 000 потребители на Facebook за период от месец и половина. Аудиторията беше изключително активна и съпричастна, като получените реакции на публикациите са над 50 000 - коментари, харесвания и споделяния. Участниците ангажираха и провокираха интереса и на своите приятели и познати, които ги подкрепяха в състезанията. Реакцията на аудитория е изцяло положителна, а получените заявки за участие в състезанието "Суперсила: Дизайн" са с 65% повече от очакваните. 

Всички спечелили в надпреварата Brain Games, за които гласуваха последователите на страницата на "Пощенска банка", вече избраха курсовете от "СофтУни", в които ще се обучават – сред тях има специалности като основи на програмирането, графичен дизайн, QA Automation и др.  

Партньорството между "Пощенска банка" и "СофтУни" се фокусира върху факта, че на икономиката са необходими качествени хора със задълбочени дигитални компетенции. Бизнесът създава средата, която да отключи креативността, любознателността и потенциала им, а "СофтУни" им дава практическите познания в областите с висока добавена стойност. Проектът е и начин мотивираните студенти да получат шанс за кариерно развитие във водеща компания, което да ги стимулира да останат и да се развиват в България. Той очертава пред курсистите перспектива за по-тясна работа с реални бизнес проекти и задачи с менторството на експерти от "Пощенска банка". Отворена е възможността те да преминат стаж в "Пощенска банка", а при добри резултати и да продължат работа в компанията. За служителите на "Пощенска банка" също е осигурена възможност да надграждат дигиталните си знания и компетентности в "СофтУни", включително и със специализирани обучения.

за 45%  против 55%  232 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума