навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Polestar отвори първия си завод в Китай

2019-08-28 0

Polestar отвори първия си завод в Китай

Марката за електромобили Polestar отвори първия си завод в Китай. Това е ключов момент за бързо развиващата се автомобилна компания, която е част от групата на Volvo. От Polestar представиха и своя световен идентификатор за производство, който ще служи на марката като самостоятелна автомобилна компания.

Автомобилният завод на Polestar в Чънду, Китай, ще бъде бенчмарк в производството на електрически превозни средства. Там ще се произвежда Polestar 1 - електрическият спортен хибрид с купе от карбонови нишки. Заводът ще произвежда превозни средства, както за Китай, така и за световните пазари, като първите доставки към клиенти се очаква да бъдат направени преди края на 2019 г.

Polestar 1, който може да се похвали с 600 к.с. и 1000 Nm въртящ момент, се превръща в най-новият електрически премиум автомобил, който се произвежда в Китай. 

Polestar 1 може да се похвали с качествената изработка и интегриране на дигитални иновации. Процесът се контролира от висококвалифицирани одитори за контрол на качеството, които прилагат едни от най-строгите процедури за мониторинг и оценка в индустрията.

"Тук в Чънду, ние не произвеждаме само първокласен хибридно-електрически автомобил. Ние създадохме вдъхновяваща производствена среда и чудесно място за работа. Заводът наистина отразява марката Polestar.", коментира Томас Ингелат, главен изпълнителен директор на Polestar.

"Обещахме, че ще построим първото си производствено съоръжение през 2019 г. Обещахме, че автомобилите ще бъдат доставени на клиентите тази година. Обещахме, че ще направим нещата по различен начин. За пореден път изпълняваме всичко, което сме заявили. Това е момент на гордост, който целият екип на Polestar споделя.", допълва още той. 

Производственият център Polestar има за цел да бъде един от най-отговорните към околната среда заводи за автомобили в Китай. Заводът ще се стреми към постигане на златен статут в глобално признатия LEED рейтинг (Лидерство в енергийния и екологичния дизайн). Рейтингът LEED насърчава сътрудничество с доставчици, които избират екологично отговорен подход в извършването на своите дейности.

Планирано е в новия завод годишно да бъдат произвеждани 500 автомобила Polestar 1. Изграждането на Polestar 1 в Чънду ще бъде последвано от производство на Polestar 2 в Лукиао, Китай, в началото на 2020 г.

за 40%  против 60%  139 гласували


Lex.bg прекратява услугата
електронна поща

Новини


 
 
 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума