навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

HP публикува своя "Доклад за устойчиво развитие"

2019-06-20 0

HP публикува своя

HP публикува своя "Доклад за устойчиво развитие" за 2018 г. с водещата цел на компанията: повишаване на рециклираното съдържание на пластмаса в портфолиото на своите печатни и лични системи с 30% до 2025 г., като продължение на дългосрочните усилия на компанията в тази област. Докладът отбелязва прогреса, който НР прави и бизнес ползите от инвестирането в планетата, хората и общностите. Програмите за устойчиво развитие носят повече от 972 млн. долара нови приходи за НР през 2018 г., което е с 35% повече от предходната година.

"Компаниите играят критично важна роля в решаването на предизвикателствата, пред които е изправено обществото и ние продължаваме да преоткриваме НР, за да посрещнем нуждите на нашия променящ се свят.", заяви Дион Уайслър, президент и изпълнителен директор, HP Inc. "Не го правим, само защото е хубаво, това е наложителна стъпка от страна на бизнеса. Брандове, които са познати с мисията си и се борят за повече от това да продават продуктите, които създават, са много по-ценени от клиенти, акционери и общество като цяло. Заедно с нашите партньори, ние градим напредъка си и намираме още нови начини да превърнем предизвикателствата на днешния ден във възможности за нашето утре."

Борба с пластмасовите отпадъци по света

Новата цел на НР за рециклирането на пластмаса се основава на дългогодишното лидерство на компанията в тази област. През 2018 г. НР използва 21 250 тона рециклирана пластмаса в своите продукти и повече от 8 000 тона в своите продукти от "Персонални компютърни системи" (увеличение от 3.5% от 2017 г.), повече от 4700 тона в своите продукти за печат (280% увеличение спрямо 2017 г.) и повече от 8 000 тона в оригинални НР мастилени и тонер касети.

"Прогресът изисква от нас да преосмислим всеки аспект от нашия бизнес и да намираме постоянно нови начини да направим живота по-добър за всички, навсякъде.", коментира Асен Георгиев, изпълнителен директор, HP Inc. България. "Ние създаваме надеждни, висококачествени продукти, като използваме рециклирана пластмаса. Това са само част от нашите усилия, насочени към трансформирането на нашия бизнес в полза на задвижването на една кръгова икономика с ниски нива на емисии. Дори малките подобрения в световен мащаб могат да окажат огромно въздействие."

НР представи и своето иновативно партньорство със SmileDirectClub - пионерът в дигиталните решения в областта на денталните грижи и лидер на пазара в сферата на дистанционната ортодонтска терапия с прозрачни алайнери, създадена от лекари. SmileDirectClub задвижва своята дигитална диференциация и бързото разрастване на производството на прозрачни алайнери с HP Jet Fusion 3D печатни решения. Като част от разширеното сътрудничество, HP и SmileDirectClub също обявиха нова програма за рециклиране, в която вече излишният 3D материал и обработените пластмасови форми се рециклират от НР и се превръщат в пелети за стандартно леене на пластмаса, което води до по- устойчиво производство.

Преоткриване на стандарта за многообразие и социално интегриране

Отдадеността на НР към многообразието започва от върха - най-разнообразния съвет на директорите в сравнение с която и да е технологична компания в САЩ. НР работи за увеличаване на многообразието, а през 2018 г. 59% от новите служители са от по-слабо представени групи. НР разширява тази отдаденост и към доставчиците, с които работи. През 2018 г. НР влага 423 млн. доларав малки фирми3 и 219 млн. долара в предприятия с по-малко позиции, заемани от жени и предприятия - собственост на жени.

Създаване на жизнени общности навсякъде

Образованието е основно човешко право и НР вярва, че технологията може да бъде везна в преодоляването на различията и достигането на слабо представените и отхвърляни общности. През 2017 г. НР достигна до повече от 21 милиона студенти и учащи, като се стреми да достигне 100 милиона души до 2025 г.

Чрез доброволчество на НР, корпоративното предоставяне и програмите на HP Foundation, HP цели да стимулира положителните промени в общностите, в които живеем, работим и градим бизнес. В сравнение с 2017 г. работното време на служителите на НР се увеличава с 62% - 6400 служители са допринесли за около 140 000 часа за местните доброволчества в 48 страни, на стойност 4.3 милиона долара.6 Освен това, НР отдели 23,21 милиона долара за местни общности от фондации и вноски на служителите. В периода 2016-2025 г. НР се ангажира да внесе 100 милиона долара във НР Foundation и да предостави на услуги в полза на общността от служители.

за 47%  против 53%  622 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума