навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Volvo Cars и POC провеждат първи в света crush тест с велосипедна каска, удряща се в автомобил

2019-06-03 0

Volvo Cars и POC провеждат първи в света crush тест с велосипедна каска, удряща се в автомобил

Volvo Cars, лидерът в автомобилната безопасност, обединява усилията си с водещата шведска марка за спортни стоки POC в поредица от тестове, провеждащи се за пръв път в света, свързани със сблъсъци между велосипедни каски и автомобили. Това е част от иновативен изследователски проект, който има за цел да подобри безопасността на велосипедистите по пътищата.

Проектът на Volvo и POC се състои от редица специално разработени тестове в известните изследователски центрове за безопасност на Volvo Cars в Гьотеборг, Швеция. Те са част от по-широк проект за изследване на видовете дълготрайни наранявания, които велосипедист може да получи при сблъсък с автомобил. 

По време на тестовете, велосипедните каски на POC се поставят на манекени, които се монтират на тестова площадка. Оттам те се насочват към различни зони на предния капак на статичен автомобил Volvo, с различна скорост и под различен ъгъл.

Тестовете се основават на вече съществуващите защитни способи, свързани с протекцията на колоездачите. Това позволява на Volvo Cars и POC да направят пряко сравнение между велосипедисти, които носят каски и тези, които избират да не използват такива.

Текущите процедури за тестване на здравината на каските са доста опростени. Те се изразяват в пускане на каски от различни височини върху плоски или наклонени повърхности, без да се взема под внимание превозното средство. Проектът на Volvo и POC има за цел да подобри и развие тези тестове.

Опитът от изследователския проект ще помогне на POC да направи своите каски по-безопасни в случай на злополука с автомобил. Също така тестовете ще дадат ценни познания на Volvo Cars относно тези инциденти, което ще спомогне за бъдещото развитие на технологиите за безопасност.

"Този проект с POC е добър пример, показващ нестихващия ни пионерски дух по отношение на безопасността.", заяви Малин Екхолм, ръководител на Центъра за безопасност на Volvo Cars, и допълни още: "Често разработваме нови методи за тестване на опасни сценарии. Нашата цел е не просто да изпълним законовите изисквания или да преминем рейтингови тестове, а използвайки реални ситуации от трафика, да разработим технологии, които допълнително да подобрят безопасността."

"Подобно на Volvo Cars, безопасността винаги е била наша мисия и задвижва всички наши идеи и иновации.", казва Оскар Хус, ръководител на отдел "Разработка на продукти" в POC. "Чрез тясното сътрудничество с научните лидери в POC Lab, ние се стремим да достигаме и да въвеждаме нови идеи за безопасност."

В предишно сътрудничество, Volvo Cars и POC са работили върху създаването на "котролер", който да свърже велосипедната каска с автомобила, като по този начин допринесе за избягване на пътни инциденти.

за 49%  против 51%  224 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума