навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Новият електрически Jaguar I-PACE спечели три престижни награди в Германия

2019-05-27 0

Новият електрически Jaguar I-PACE спечели три престижни награди в Германия

Изцяло електрическият SUV на Jaguar се представи изключително впечатляващо, спечелвайки три престижни награди: "Най-добро електрическо задвижване", "Най-добър нов двигатеl" и "Най-добър автомобил в категорията от 350 до 450 к.с." на международните награди за "Двигател на годината" в Щутгарт, Германия. Тези три поредни нови отличия затвърждават за сетен път техническото съвършенство на самостоятелно разработения задвижващ механизъм с нулеви емисии на Jaguar в новия I-PACE.

На технологичното изложение в Щутгарт участваха 70 експертни автомобилни журналисти от 31 страни. Те оцениха ключови характеристики, като представяне на пътя, управление, енергийна ефективност и изтънченост. Веднага след награждаването Иън Хобан, директор "Задвижващи системи" в Jaguar Land Rover с гордост изтъкна: "Използвахме всички предимства на най-съвременните технологии за батерии и двигатели, за да създадем електрически автомобил от световна класа. Изцяло електрическият задвижващ механизъм осигурява идеален баланс на управление, производителност и изтънченост, заедно с изключително бърза реакция, гъвкавост и удобство за ежедневна експлоатация. Стремяхме се да направим най-добрия изцяло електрически SUV в света. Спечелените награди в Германия олицетворяват това, което инженерният екип е постигнал."

90-волтовата литиево-йонна батерия на I-PACE осигурява пробег от 470 км. Автомобилът може да се зарежда от 0-80% само за 40 минути, използвайки зарядно устройство с постоянен ток от 100kW или за период от осем-десет часа, когато използва 7kW от обикновен контакт във всеки дом. Интелигентният I-PACE може предварително да затопли купето, докато още се зарежда, за да спести заряд. Друга технология, която оптимизира живота на батерията, е използването на топлината, генерирана от задвижващата система, за да затопли купето на колата. 

Интегрирането на двигателите в предния и задния мост осигуряват задвижване на всички колела за изключително сцепление и контрол при всякакви условия, позволявайки високи нива на регенеративно спиране. 

Само за една година новият I-PACE успя да спечели повече от 70 престижни международни награди. Една малка част от тях са: "Световен автомобил за 2019", "Най-добър дизайн за 2019", "Европейски автомобил за 2019 г.", "Най-екологичен автомобил на годината", "Автомобил на годината в Германия", "Автомобил на годината във Великобритания", "Автомобил на годината в Норвегия". 

Новият Jaguar I-PACE е вече наличен и в България. Цената на автомобила започва от 153 000 лв. с ДДС, като квотата за модела у нас е почти разпродадена.

за 42%  против 58%  223 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума