навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Range Rover Evoque - силата да привличаш

2019-05-17 0

Range Rover Evoque - силата да привличаш

В Резиденцията на британския посланик беше представен новият Range Rover Evoque. Това е най-успешният модел в историята на марката Land Rover. За 8 години на пазара той е награден с повече от 220 престижни международни отличия. Пионер на пазара на луксозните и компактни SUV автомобили, Evoque може да се гордее с близо 800 000 продажби в световен мащаб. 

Новият Evoque вдига летвата и по отношение на проходимост върху всякакви терени в сектора на компактните луксозни SUV автомобили с уникално съчетание на присъщи офроуд възможности и усъвършенствани технологии, за да осигури сцепление върху всякакви повърхности и при всякакви условия. Пътният просвет е 212 мм, а предният и задният ъгъл на заход са съответно 25 и 30,6 градуса. Terrain Response 2 е налична като стандартно оборудване за първи път при новия Evoque и съчетава интелигентни сензори и амортисьори с променлива твърдост, които следят пътните условия на всеки 100 милисекунди. Максималната дълбочина на газене от 600 мм може да бъде проследявана ефективно с опционалните сензори за газене. Ултразвуковите сензори във външните огледала от своя страна измерват точно дълбочината на водата, която се извежда на централния сензорен екран.

Специално внимание заслужава и технологията ClearSight Ground View, която е реализация на концепцията на Land Rover за прозрачен преден капак, осигуряващ по-голяма видимост под автомобила при движение по предизвикателен терен – без значение дали преодолявате препятствие в града или сред природата. Впечатляваща е и технологията ClearSight, интегрирана посредством вътрешното огледало за обратно виждане, която се предлага за пръв път и единствено при Evoque. Тя работи посредством камера, разположена в основата на антената на автомобила, която представя на огледалото за обратно виждане цялостна видео картина, много по-обширна от което и да е задно огледало. ClearSight технологията е включена в най-високото оборудване HSE, но тя се предлага като опция и за всички останали версии заедно с редица други модерни системи в помощ на водача. Новият Evoque изумява и с функцията интелигентни настройки, която използва усъвършенствани алгоритми на изкуствен интелект, за да научи навиците на водача. Самообучаващата се технология разпознава шофьора от неговия ключ и когато той приближи автомобила, тя го „приветства” с подготвена позиция на седалката и волана, позволявайки да бъдат регистрирани до осем профила. 

Новият Range Rover Evoque идва на пазара с последно поколение Ingenium двигатели, оборудвани с 9-степенна автоматична трансмисия. Дизеловите агрегати включват мощности от 150, 180 и 240 к.с., а бензиновите мотори са с 250 и 300 к.с. Повечето 4х4 версии на Evoque с по-малкия дизелов двигател със 150 к.с са с 48-волтова електрическа батерия. Така наречения “mild hybrid” е иновативна технология, използвана за пръв път при Land Rover. През 2020 г. се очаква и първия plug-in хибрид. Той ще обединява нов три-цилиндров 1.5 литров Ingenium двигател със 197 к.с. с електрически заден мотор с мощност 107 к.с., използвайки 11.3 kwH литиeво-йонна батерия. С тях автомобилът ще може да измине 64 км. само на ток. 

Новост в Evoque е и приложението InControl за смартфон, което осигурява на клиентите постоянна свързаност с техния автомобил, независимо къде се намират по света. Клиентите могат да откриват автомобила си, да проверяват оставащия пробег, да го заключват или отключват дистанционно, както и да затоплят или охлаждат предварително купето до желаната температура. 

Новият Evoque несъмнено е готов за бъдещето с безжични актуализации на софтуера на информационно-развлекателните и автомобилните системи, което означава, че компактният луксозен SUV постоянно се усъвършенства с изминаване на времето, без да е необходимо да посещавате оторизиран сервиз. Избирайки новия Evoque, всичко това идва при Вас на изключително достъпната цена от 72 000 лв с ДДС за 4х2 и ръчна скоростна кутия. В допълнение получавате 5 години гаранция с включени услуги Premium service и Door-to-door.

 

за 50%  против 50%  86 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума