навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Лайфстайл

"Природни портрети" - изложба на съвременни български автори в "БНП Париба"

2019-03-22 0

Колекцията "Дарик" гостува на "БНП Париба" в София с изложбата "Природни портрети". Тя показва 20 избрани произведения от богатата, постоянно развиваща се колекцията на Дарик радио, която се състои от 575 творби.

Заглавието "Природни портрети" е заимствано от една от най-известните серии на художника Атанас Гаджев, а две от подглазурно рисуваните керамики са част от изложбата. Тя представя още работи на Андрей Даниел, Велико Маринчевски, Вихрони Попнеделев, Гергана Минкова, Долорес Дилова, Иван Стратиев, Ирма Водева, Йорданка Радева, Красимир Карабджаков, Магда Абазова, Мариана Маринова, Надежда Кутева, Петър Минчев, Радослав Генев, Румен Атанасов, Стефан Божков, Стефан Марков и Христо Кърджилов.

"Природни портрети" е едно нестандартно представяне на жанра на пейзажа. Авторите на включените произведения принадлежат на различни поколения, простиращи се в диапазона от 5-6 десетилетия. Естетически, стилистично и технически подходите им също са разнообразни. Общото обаче е, че творбите им са рисувани край морето по време на ежегодните пленери на Дарик радио, които се организират от 1999 г. насам и вече са с 20-годишна история.

Изложбата "Природни портрети" може да бъде разгледана от 21 март до 22-ри април всеки делничен ден от 09.00 до 18.00 часа в Салона на "БНП Париба" в София (бул. Цар Освободител 2).

за 45%  против 55%  144 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума