навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

"Филип Морис Интернешънъл" стана първата компания с глобален сертификат за равностойно заплащане

2019-03-07 0

"Филип Морис Интернешънъл Инк." (ФМИ) е първата международна компания, получила сертификат за равностойно заплащане за равен труд "Equal-Salary" за всички свои офиси в целия свят, издаден от швейцарската независима фондация "Equal-Salary". Сертификатът потвърждава ангажимента на компанията за постигане на равнопоставеност в глобален мащаб като важен фактор от изграждането на приобщаващо работно място с равни възможности за мъжете и жените. 

Методологията за сертифициране за равностойно заплащане от фондацията "Equal-Salary" включва провеждане на статистически анализ на всички възнаграждения на персонала на ФМИ по света и одити на място във филиалите на компанията, проведени от ПрайсуотърхаусКупърс (PWC), избраният от фондацията независим одитор. Одиторите провеждат разговори с ръководството на компанията, организират фокус групи със служители, за да чуят тяхната гледна точка, извършват преглед на политиките и практиките, свързани с човешките ресурси и формулират препоръки за коригиращи мерки в случай на необходимост. Процедурата е проведена в рамките на 18 месеца в офисите на компанията по света и е потвърдила политиките на компанията за равнопоставеност между половете в глобален мащаб. 

"Трябва да отбележим подобаващо този момент и да продължим да създаваме приобщаваща организация с балансирано представителство на мъжете и жените на ръководни позиции в процеса на нашата трансформация към изграждане на бъдеще без дим." , заяви Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на "Филип Морис Интернешънъл" по повод на полученото отличие.  

"По своя глобален характер полученият от "Филип Морис Интернешънъл" сертификат е важна стъпка за постигане на равностойно заплащане на мъжете и жените по света, заяви Вероник Гой Винхойс, учредител и главен изпълнителен директор на фондация "Equal-Salary". 

"Ние сме горди от това, че глобалният сертификат на ФМИ, издига нашата кауза на международно равнище."

за 51%  против 49%  241 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума