навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Новият Jaguar XE - изцяло нов интериор и интуитивни нови технологии

2019-02-27 0

Новият Jaguar XE - изцяло нов интериор и интуитивни нови технологии

Новият Jaguar XE е с подобрен екстериорен дизайн, изцяло нов луксозен интериор и още по-модерни технологии.

Нови изцяло LED предни фарове с впечатляващите характерни дневни светлини с J-образен контур създават още по-целеустремен външен вид. Задната част на автомобила се отличава също с нов дизайн на бронята и по-тънки изцяло LED задни светлини с обновена характерна графика, която акцентира върху визуалната ширина на автомобила, придавайки на XE по-стабилен вид. 

Луксозният и технологичен интериор на новия XE осигурява повече комфорт, качество и свързаност за всички пътници. 

Взаимстваните от F-TYPE селектор на предавките SportShift и превключвател JaguarDrive Control са разположени на обновената централна конзола.

Нов волан, като при изцяло електрическия I-PACE, съдържа невидими преди да светнат графики и капацитивни бутони за интуитивен контрол на основните функции.

Новият XE е също най-интелигентният и най-свързаният автомобил на Jaguar досега. Информационно-развлекателната система Touch Pro Duo на Jaguar, като при I-PACE, също е налична за първи път, предоставяйки инстинктивен контрол чрез два елегантно интегрирани сензорни екрана с висока резолюция. Безжично зареждане на устройства и технологията Smart Settings също се появяват за първи път при XE. 

С помощта на обърната назад широкоъгълна камера системата подава изображения към екрана с висока резолюция върху вътрешното, безрамково огледало за обратно виждане – високите пътници отзад, затруднената видимост или дъждът не са никакво препятствие при маневриране.  

Олекотената конструкция на каросерията на Jaguar XE, с увеличено съдържание на алуминий, продължава да играе основна роля за пъргавото управление, изключителната безопасност и икономичност на автомобила. Алуминият съставлява 75 % от каросерията и се съчетава с утвърдени системи за задвижване на задните или на всички колела, окачване с двойни носачи отпред и тип Integral Link отзад плюс някои от най-модерните двигатели на Jaguar за динамично управление и производителност. 

Динамичният режим усилва спортния характер на автомобила с по-бързи смени на предавките, по-директна отзивчивост на педала на газта и по-тежък волан. 

Новият XE съдържа автоматична трансмисия като стандартно оборудване и се предлага във варианти със задвижване на задните и на всички колела. Бензиновият двигател с 300 к.с., оборудван със задвижване на всички колела, ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди.

Новият XE е наличен с гама екологични и икономични бензинови и дизелови двигатели Ingenium. 2,0-литровият бензинов Ingenium е наличен с 250 к.с. и 300 к.с.  обозначени с емблемите P250 и P300 съответно, докато икономичният дизелов Ingenium със 180 к.с., обозначен с емблемата D180, предоставя 430 Нм въртящ момент и разход на гориво от 4,9 л/100 км.

Спецификациите за първото ниво на оборудване на Jaguar XE сега съдържат автоматична трансмисия, 18-инчови джанти, електрически кожени седалки, изцяло LED предни фарове и задни светлини с обновена характерна графика, помощ при паркиране на преден и заден ход, камера за обратно виждане и асистент за придържане в лентата. Клиентите могат да избират между нива на оборудване S, SE и HSE, като всяко от тях е налично и със спортен облик R-Dynamic.

за 48%  против 52%  99 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума