навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Samsung, Cisco и Orange демонстрират 5G-дрон и индустриален робот на MWC 2019

2019-02-26 0

Samsung, Cisco и Orange демонстрират 5G-дрон и индустриален робот на MWC 2019

Samsung Electronics Co Ltd., Cisco и Orange разкриха две обещаващи индустриални 5G приложения – дрон и индустриален робот. 

Трите компании обединяват усилията си в посока 5G за пилотиране на дрон и управление на индустриален робот, използвайки ниската латентност и високата скорост, която 5G предлага. Те ще демонстрират за първи път 5G-оборудваните устройства по време на световния мобилен конгрес (MWC19) в Барселона.

5G апликация за управление на дрон 

Дронът с ниска латентност и висококачествена видеосистема е пилотиран от щанда на Orange в Fira de Barcelona. На щанда на Orange, пилотът може да бъде видян да управлява дрона с помощта на 5G таблет. Тази демонстрация се провежда в тясно сътрудничество с Aeromedia, водещ безпилотен оператор.

5G приложение за индустриален робот 

Автономният робот пренася производствени части и позволява да предава на живо видеа от 360º камера и Full HD камера, и двете инсталирани в робота. Видео стриймът позволява на работещите с него да наблюдават дистанционно движението на робота в средата, в която се намира, да реагират и да го контролират, когато автономната му работа бъде прекъсната от неочаквани препятствия по пътя му. Видеото и командите, управляващи робота, се предават чрез 5G мрежа. 

Samsung и Cisco обединиха усилия за тази демонстрация на живо. Samsung използва своите 5G решения, включително виртуализиран RAN, една от най-малките 5G единици, множество вътрешни и външни 5G рутери и 5G таблети. Платформата Ultra Gateway на Cisco осигурява 5G виртуално пакетно ядро върху инфраструктурата на Cisco NFV, което осигурява по-голяма производителност и гъвкавост. 

"Благодарение на този успешен тест на 5G приложения за промишлени цели, Orange може да  потвърди използването на тази технология в целия процес", казва Моница Сала, главен технически и информационен директор на Orange Испания. "Сега можем по-добре да разберем начина, по който тази технология работи в реални индустриални условия. Това е важна стъпка в развитието на 5G".

"5G има потенциалът да трансформира индустрията и обществото чрез отключване на творчески бизнес модели", каза GY Seo, старши вицепрезидент и ръководител на отдел "Глобални продажби и маркетинг" в Samsung Electronics. "За утвърждаването и използването на нашите 5G решения ние продължаваме да си сътрудничим с глобални партньори, за да се ускори навлизането на 5G в реални случаи на употреба и в крайна сметка това да повлияе на ежедневието ни".

"Ние продължаваме да разширяваме нашите 5G проучвания със Samsung и Orange, за да помогнем на Orange да проучи различни случаи на употреба, които отговарят на изискванията на клиентите", каза Кишен Мангат, вицепрезидент и главен мениджър, Мобилни услуги в Cisco. "Представянето на нашия дрон и робот на Mobile World Congress демонстрира влиянието и значението, което 5G има, когато се свърже с технологията за виртуализация и автоматизация, за да помогне на бизнеса да увеличи ресурсите си."

за 54%  против 46%  74 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума