навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Volvo Cars представи обновения SUV Volvo XC90

2019-02-25 0

Volvo Cars представи обновения SUV Volvo XC90

Фейслифтът на флагмана на Volvo идва с нова опция за електрифицирано задвижване

Volvo Cars представи обновена версия на бестселъра си от SUV гамата – флагманът на марката Volvo XC90, добавяйки възможност за избор на новоразработен двигател с технология за регенериране на кинетичната енергия, като следваща стъпка от стратегията за електрификация на компанията.

Обновеното XC90 за първи път предлага на клиентите на Volvo авангардна система за възстановяване на кинетична енергия, в комбинация със съществуващите двигатели с вътрешно горене, създавайки изцяло ново електрифицирано задвижване, под новото означение B. Това ново електрифицирано задвижване предлага на водачите до 15% по-нисък разход на гориво и редуциране на CO2 емисиите в реални условия.

Новата технология намалява разхода на гориво и вредни емисии, като възстановява кинетична енергия при спиране. Въвеждането на новите автомобили XC90, означени с B, представлява важна крачка за Volvo Cars по отношения на стратегията на компанията за електрификация. Новите B автомобили допълват електрифицираната гама на Volvo, която досега включваше само двигателя Т8 Twin Engine Plug-in Hybrid.

Отвън, обновеното XC90 предлага дискретни подобрения на оригиналния екстериор, като нови джанти, екстериорни цветове и модерна нова решетка. Отвътре е запазен ексклузивният луксозен интериор на модела, но най-забележимото нововъведение, че може да се поръчва с различни конфигурации от места за сядане в автомобила. От 4-местния свръхлуксозен вариант Excellence и 7-местния семеен SUV,  до изцяло новата 6-местна конфигурация, XC90 се предлага с различен брой седалки, в зависимост от индивидуалните предпочитания и начина на живот на потребителите.

В областта на технологиите за активна безопасност, XC90 вече предлага подпомагане на водача с намеса в кормилното управление, като част от системата City Safety и функцията за следене на мъртвите зони Blind Spot Information System. Системата City Safety с автоматично спиране все още е  единствената на пазара, която разпознава пешеходци, велосипедисти и едри животни на пътя. Системата Oncoming Lane Mitigation, въведена за пръв път в новото XC60, вече е налична и при XC90, а технологията за засичане и предупреждаване при опасност зад автомобила по време на маневриране назад - Cross Traffic Alert, вече включва и автоматично спиране.

Всичко това, заедно с безопасната конструкция на каросерията, част от пасивната технология за безопасност, превръща XC90 в един от най-сигурните автомобили на пътя и подчертава непоколебимия ангажимент на Volvo Cars да създава възможно най-безопасните автомобили.

XC90 беше първият Volvo модел с Apple CarPlay интеграция, а вече се предлага и с Android Auto съвместимост.

за 46%  против 54%  108 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума