навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Renault назначи нов председател на борда на директорите и главен изпълнителен директор

2019-01-28 0

Renault назначи нов председател  на борда на директорите и главен изпълнителен директор

На свое заседание бордът на директорите на Renault под председателството на Филип Лагайет, главен независим директор реши да въведе нова управленска структура в Renault и по този начин да раздели функциите на председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор.

Бордът номинира Жан-Доминик Сенар за нов член и го избра за председател. По предложение на Сенар Тиери Болоре бе назначен за главен изпълнителен директор.

В допълнение към всички традиционни функции, новият председател на борда на директорите на Renault ще трябва да оцени и, ако е необходимо, да промени управлението на Renault, за да гарантира прехода към новата структура. Той ще представи пред борда на директорите своите предложения за развитието на управлението преди следващото общо събрание на акционерите.

В допълнение бордът на директорите на Renault желае да ръководи активно дейността на Алианса и решава да предостави на своя председател пълната отговорност за управлението на Алианса от името на Renault, в сътрудничество с главния изпълнителен директор.

В това си качество председателят на борда на директорите на Renault ще бъде основно лице за контакт за останалите партньорите в Алианса по въпроси относно организацията и еволюцията на Алианса. Той ще представя пред борда на директорите всяко ново предложение на Алианса, което счита за полезно за бъдещето на Renault. Той ще бъде основният представител на Renault в органите за управление на Алианса и в Nissan, когато Renault има право на предложение.

Главният изпълнителен директор ще координира дейността на компанията в оперативната област под ръководството на председателя.

 

за 49%  против 51%  222 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума