навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Финанси

БНП Париба Лични Финанси въвежда изцяло дистанционен процес за покупка на изплащане за 20 минути

2019-01-22 0

БНП Париба Лични Финанси въвежда изцяло дистанционен процес за покупка на изплащане за 20 минути

Иновативният процес за електронно подписване ще доведе до революция в онлайн търговията и ще пести над 3,5 тона хартия на година 

През 2018 година българските клиенти на един от лидерите в потребителското кредитиране у нас – БНП Париба Лични Финанси, кандидатстваха за финансирането на покупка на изплащане на повече от 330 000 стоки. Над 55 000 от тези заявления бяха подадени онлайн и хората трябваше да чакат около 5 дни, за да подпишат договор на хартия и стоката да потегли към тях. Тези хора вече могат да пазаруват онлайн на изплащане, да бъдат одобрени, да подпишат договор в рамките на 20 минути и стоката да им бъде изпратена на следващия ден. 

Всичко това става възможно благодарение на новия иновативен процес за електронно подписване, който БНП Париба Лични Финанси стартира за първи път в България. Така, един от лидерите в сектора на потребителското кредитиране у нас, който има над 1,5 милиона клиенти, прави революционна промяна в онлайн пазаруването на изплащане и го прави толкова бързо и удобно, колкото е и стандартната онлайн покупка. Очаква се, че новият процес ще доведе до още по-голямо увеличение на двуцифрения годишен ръст на хората, които пазаруват стоки през интернет.

Изцяло дистанционна покупка на изплащане за 20 минути 

Новият процес стартира в електронния магазин на търговеца, където клиентът избира опцията за покупка на изплащане на харесания продукт с потребителски кредит от БНП Париба Лични Фианнси. След това попълва данните си за контакт и получава телефонно обаждане от компанията. След одобрение, клиентът получава и-мейл с указания. Ако е съгласен с условията подписва договора. 

След тази стъпка, договорът се счита за валиден. БНП Париба Лични Финанси изпраща потвърждение на търговеца, който изпраща стоката към клиента. Така цялата процедура отнема 15-20 минути и клиентът може да получи покупките си в рамките на 2-3 дни в зависимост от политиката за доставки на търговеца. 

Максимално ниво на сигурност 

Един от приоритетите при разработването на новия процес е осигуряването на максимална сигурност за клиентите. Ето защо по-голямата част от личните данни се предоставят в дигиталната среда на БНП Париба Лични Финанси, а експертите на компанията използват най-съвременни инструменти и механизми за защита на клиентите. В електронния магазин на търговеца хората е необходимо да попълнят единствено контактната си информация. Данните могат да бъдат предоставени от всяко устройство и място, където се чувстват комфортно и защитени. Също така, не е необходимо клиентите да инсталират каквито и да е приложения или сертификати, което прави процеса още по-удобен. 

Друго предимство по отношение на сигурността е, че договорите не се доставят от куриерска фирма и така се елиминира рискът от загуба или повреда на документи. В резултат на това само клиентът и обучените кредитни консултанти на компанията имат достъп до личните данни на хората. 

Ръст на бизнеса без допълнителни инвестиции 

Очаква се новият процес да предизвика революция в областта на електронната търговия в България. С него онлайн покупката на изплащане е толкова бърза и удобна, колкото и традиционното пазаруване. Процесът ще донесе полза и за бизнес партньорите на компанията. Той ще има позитивно отражение върху техните бизнес резултати, тъй като все повече хора ще пазаруват онлайн на изплащане. В допълнение на това не са необходими допълнителни инвестиции и не е необходимо търговците да променят електронните си магазини. 

Във връзка със старта на иновативния процес управителят на БНП Париба Лични Финанси Жозе Салойо заяви: "Иновативният ни процес за електронно подписване на документи е една от добрите практики на компанията, която доказа своята ефективност и в други страни и я прилагаме за първи път в България. Очакваме, че той ще стимулира развитието на онлайн търговията и ще подкрепи ръста на бизнеса на нашите търговски партньори и ще помогне за опазването на природата."

за 49%  против 51%  455 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума