навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

HP Pavilion x360 14: от сериозен бизнес към забавление с едно движение

2018-12-17 0

HP Pavilion x360 14: от сериозен бизнес към забавление с едно движение

Изборът на лаптоп е едно от трудните начинания за всеки - независимо дали търсим машина за мултимедия (филми, музика, клипове в YouTube), игри или бизнес. Именно последните обаче са най-сложни за разгадаване и за това си има съвсем ясна причина - трябва да отговарят на огромен набор от изисквания. Бързина и надеждност? Разбира се! Добра батерия - нужна е при чести пътувания и работа в движение. Качествена клавиатура и тъчпад. Дизайн? Може би не е от най-важните елементи, за които гледаме, когато избираме, но не трябва да забравяме, че ще се използва в срещи, за презентации и т.н. Наистина сериозен списък. Добрата новина е, че пазарът отговори на тези изисквания с редица модели, но малка част от тях не само отговарят на всичко това, но предлагат и още. HP Pavilion x360 с 14-инчов сензорен екран е именно такава машина и в следващите редове ще научите защо.Стилният хибрид


Първото нещо, което ще забележите за 14-инчовия Pavilion x360, е причината за името му. Пантите на лаптопа позволяват той да се използва както в нормален режим, но също така и като таблет, т.нар. режим "палатка", удобен за гледане на видео и дори нахвърляне на коментари чрез удобния стилус в комплекта, както и в режим "презентация". По този начин едно устройство покрива различни сценарии, включително и работа в самолета. Ако сте се опитвали да отворите традиционния си 15-инчов лаптоп по време на полет, за да прегледате някоя таблица или документ, знаете точно колко трудно може да е това.
Преди да преминем към хардуера и работата на устройството, трябва да приключим темата за дизайна. Моделът идва в приятен сив цвят, като линиите са изчистени, а тънкият профил на модела е нещо, което е по-рядко в този ценови клас (1800-2200 лева). Когато вдигнем капака, първо се отличава решетката за говорителите, дело на Bang & Olufsen, която добавя интересен почерк и е нещо, което ни допадна. Друго решение, което адмирираме, е използването на алуминий там, където слагаме дланите си, докато пишем. По този начин най-експлоатираната повърхност на всеки лапто е добре защитена. Останалата част от шасито е изработена от пластмаса.
14-инчовият екран има максимално изтънени рамки от трите си страни, докато тази в долния край е останала по-широка. За това си има и логична причина - когато използавате Pavilion x360 в таблетен режим, имате нужда от удобно място, където да го хванете.
Общото ни впечатление е за добра изработка и лаптоп, който се усеща солидно в ръката, но е и приятен за окото.


Взаимодействие


От дизайна преминаваме към по-практичната част - работата с Pavilion x360 14. Хареса ни, че между бутоните на клавиатурата има достатъчно място, което да елиминира грешките при писани и въпреки че ходът на бутоните не е много дълбок, натискането им се усеща добре с достатъчна кликаемост. Налична е и подсветка, която е равномерна и в приятна бяла светлина. Тъчпадът е достатъчно дълъг и прецизен благодарение на Windows Precision. Въпреки че това често се извежда като по-скоро ненужна екстра, по време на работа възможността директно да натиснете бутон на съобщение, да скролвате чрез приплъзване и да изберете поле за писане, в много ситуации е откровено полезна функция. Разбира се, сензорният екран се използва и когато Pavilion x360 е в таблетния си режим. Теглото му е около 1.6 кг,  но спокойно можете да го използвате за рисуване или чертаене чрез стилуса в комплекта. Windows 10 от около година "обича" този тип аксесоари чрез фунцията Ink. Така нанасянето на бележки директно в документ, рисуването, скицирането и нахвърлянето списъци става удобно начинание. Например честичко просто отваряхме Notes, където да запишем задачите, които трябва да се свършат, а ако сред тях има среща - може директно да я въведете и в календара си. Точно тази "гъвкава" същност е приятната допълнителна изненада в този модел.

HP Pavilion x360


Разнообразна работа


Още в увода на първо място поставихме надеждната и бърза работа, когато говорим за бизнес лаптоп. Време е да видим как Pavilion x360 14 се справя в тази най-важна графа.
14-инчовият сензорен екран е с Full HD резолюция (1920x1080 пиксела) и на него всичко изглежда достатъчно детайлно, без назъбени страни по текста и снимките. Това не е голяма изненада, тъй като днес именно Full HD е най-масовата и предпочитана резолюция в лаптоп сегмента. На пазара вече има модели, които достигат до четири пъти повече пиксели, но тези екрани не само не са оптимални за този размер, но и са по-жадни за енергия. Екранът използва IPS панел, което гарантира отлични зрителни ъгли и добро предаване на цветовете, макар и да не са много наситени (около 66% sRGB). Яркостта обаче, която е важна за работата навън, е на нужното ниво. Така спокойно можете да работите на някоя приятна пейка в парка по време на обедната почивка.
"Под капака" е най-новото 8-о поколение процесор Intel Core i5-8250U с четири ядра (с две повече спрямо предишното поколение), които се справят по-добре при по-сериозно натоварване, 8 GB RAM DDR4 и до 1TB SSD NVMe и 1TB HDD памет. Моделът, който разглеждаме, е оборудван и с външна видео карта NVIDIA GeForce MX130. Какво обаче означава това в нормалното работно ежедневие?
Процесорът гарантира бърза работа с няколко програми, включително и по-тежки, като тези от пакета на Adobe. Да, ще можете да обработвате дори снимки при нужда, а външната видео карта дава възможност и за редактиране на видео файлове, но в по-лек режим и не в 4K. Гледане на видео, сърфиране в интернет, MS Office и други подобни приложения работат гладко и без забавяне.
Благодарениа не новото поколение процесор и това, че от HP не са заложили на i7, получаваме и по-добър контрол на температурата и съответно по-оптимизирана работа. Дори при продължително използване няма да усетите сериозно загряване около клавиатурата и на ръцете ви.
Ако сте от хората, които обичат да включват и по някоя игра в свободното време, именно външната видео карта дава възможност за това. Съвсем естествено тук не  говорим за тежка геймърска машина, но заглавия като FIFA 18, Fortnite (минимални детайли) и PUGB (минимални детайли), CS: GO, както и по-леки заглавия, се държат стабилно, макар и че ще усетите вече по-сериозно загряване. Напълно нормално.
Хареса ни, че моделът се предлага с до цели 1TB SSD NVMe в комбинация с 1TB HDD. От една страна имаме бързото SSD, с което системата и приложенията се стартират за минимално време, от друга - имаме по-традиционния и тромав HDD за големите файлове.
Батерията на Pavilion x360 14  е достатъчна за между 5 и 7 часа в режим на работа, което е добра новина дори и в онзи неудобен сценарий, в който работите, притиснати на самолетната седалка. Това не е върховият резултат в този сегмент, но е добро представяне, особено когато имаме предвид и сензорния екран.

HP Pavilion x360


Практичност


Именно това е думата, с която най-бързо и лесно можем да опишем 14-инчовия Pavilion x360. Възможността да се използва в различни режими, бързият хардуер и сензорният екран, означават, че лаптопът може да се нагоди според ситуацията и нуждите ви. Така независимо дали искате да работите в офис, в движение или да отдъхнете с някоя приятна игра или филм, Pavilion x360 може да отговори на желанието ви. И именно това прави един лаптоп добър бизнес партньор.

HP Pavilion x360 14 е наличен в магазините за техника, като цената варира според конфигурацията, на която се спрете. Нашето предложение е именно описаният вариант, защото осигурява най-голямо разнообразие от възможности за използване, а това е важно, когато инвестирате в нов модел или правите много приятен коледен подарък. Ако няма да използвате лаптопа активно за мултимедия, игри и лека обработка на видео, можете да се насочите и към модела с вградена видео карта и по-малко място за съхранение.

 

 

за 70%  против 30%  2221 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума