навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

Семинар на тема: "Как да предотвратим дискриминацията на работното място?"

2018-11-14 0

Семинар на тема:

Семинар на тема: "Как да предотвратим дискриминацията на работното място? Ефективни подходи и практики. Защита на работодателя срещу злоупотреби с правото на равно третиране".

Лекции ще изнесат: д-р Благой Делиев – хоноруван преподавател в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски"; Александър Агопов – държавен експерт в Комисия за защита от дискриминация; Радослав Първанов – юрисконсулт в Комисия за защита от дискриминация; Сузана Георгиева – ръководител продукт "GDPR Справочник и Помощник", представител на "Сиела Норма" АД.

Датата е 10 декември 2018 г., мястото - ул. "Бисер" 2 в София, началният час - 9:00.

Ще бъдат разгледани следните теми:

  • Въведение в превенцията на и защитата от дискриминация; Видове дискриминация (пряка и непряка дискриминация, тормоз, сексуален тормоз, преследване). Дискриминационни признаци.; Кои са контролиращите органи и какви са техните правомощия?; Кога и при какви условия работодателят може да понесе отговорност?; Как може да се защити работодателят (оправдаване на различното отношение спрямо отделни работници)?

  • Негативни задължения по Глава Втора, Раздел Първи от Закона за защита от дискриминация или от какви действия работодателят трябва да се въздържа в отношенията си с работниците?; Наемане на работници - подбор на кадри и определяне на професионални изисквания за заемане на длъжността. Как изборът на работодателя да бъде неоспорим от недоволните кандидати?;  Принципът "равен труд – равно заплащане". Как би могъл работодателят да е сигурен, че няма да бъде обвинен за неговото нарушаване?; Налагане на дисциплинарни наказания и прекратяване на трудовия договор. Правилният подход при съкращаване на щата.

  • Позитивни задължения по Глава Втора, Раздел Първи от Закона за защита от дискриминация или какви действия трябва да предприеме работодателят, за да спази нормативните изисквания?; Наемане на хора с увреждания и приспособяване на работната среда в зависимост от увреждането.; Предприемане на ефективни мерки за предотвратяване на тормоза на работното място.; Предоставяне на служебна информация на работници, считащи себе си за жертви на дискриминация.; Оповестяване на текста на Закона за защита от дискриминация и кореспондиращите му вътрешни правила.Таксата за участие е 144 лв. с ДДС за един присъстващ. Тя включва презентационни материали по посочените теми, възможност за разглеждане и решаване на казуси, кафе-пауза, обяд-кетъринг; пособия за писане и канцеларски принадлежности, сертификат за участие в семинара.

Организатори са Фондация "Либра", "Сиела Норма" АД и Адвокатска кантора "Костадинова и партньори".

За повече подробности и записване посетете тази страница.

за 49%  против 51%  880 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума