навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Лайфстайл

Благотворителната инициатива #Steniskanabala стана на пет години

2018-10-23 0

Благотворителната инициатива #Steniskanabala стана на пет години

На 18 октомври 2018 в София се състоя церемонията по връчване чековете за стипендии на първокурсници бенефициенти от Випуск 2018 по програмата #steniskanabala

Кампанията на Мото-Пфое, чиито партньори са Столичната организация на БЧК и DHL, е в полза на български абитуриенти-сираци, които продължават образованието си във висше учебно заведение (ВУЗ) и тази година надмина собствените си рекорди от предишни сезони.

През 2018 са отчетени най-много участници - 2432-ма, най-голямата сума от единични дарения - 55 558 лева, рекорден годишен дарителски фонд - 117 258 лева, 50 училища в цялата страна са се включили в инициативата и 50 стипендии за първокурсници са раздадени.

Лицата на кампанията 2018 – актьорите от популярните уеб-сериали „Не така, брат!” и „Следвай ме” Мино Караджов, Михаела Велкова, Михаела Павлова и Илиян Илиев – се присъединиха към досегашните посланици на инициативата и сърцато популяризираха каузата за образованието на абитуриентите сираци във ВУЗ сред своите фенове.

50 са еднократните стипендии за ВУЗ на абитуриенти-сираци от Випуск 2018, които се поемат със 100 000 лв. от събраната общо дарена сума, като бенефициентите по програмата #steniskanabala са класирани съгласно регламента, публикуван на официалния едноименен сайт. За поощрение на най-добрите студенти и тази година от инициативата се разпределят допълнителни стипендии за успех. Ще ги получат 16 бенефициенти от предишни сезони, като студентите с отличен успех, средно от годините на следването си досега, ще получат по 1000 лева. Партньорът на Мото-Пфое в инициативата, БЧК Столична организация ще събира уверенията за успех и ще предостави тези извънредни средства в рамките на няколко седмици. 

DHL пет поредни години е официалният логистичен партньор, който доставя благотворително тениските до дарителите. Guts&brainsDDB е творческият партньор, който ежегодно измисля атрактивния подход за поднасяне на кампанията пред обществото. 

Даряването на средства за зрелостници без родители е дългогодишна инициатива на Мото-Пфое. Стартиралото през 1996 г. ежегодно благотворително модно ревю подпомагаше абитуриенти-сираци от контингента на БЧК и със събраните средства се закупуваха тоалети, аксесоари и куверти за бала им. От 2014 г. Мото-Пфое надгради своята инициатива, като вече помага на абитуриентите без родители от цялата страна да продължат образованието си след 12-ти клас.

за 41%  против 59%  473 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума