навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Финанси

"ОББ" бе отличена с награда за своята ESG стратегия

2022-11-24 0

Банката  за прилагане на ефективна стратегия за екологично, социално и корпоративно управление

"Обединена българска банка" (ОББ), част от белгийската финансова група KBC, е носителят на отличието за финансова институция в категория "Стратегия" на първите у нас "ESG Awards", организирани от PWC България. Наградите се присъждат на организации, които прилагат ефективна ESG стратегия, предлагат иновативни продукти и услуги с положително въздействие върху околната среда и провеждат успешни информационни и промоционални кампании в областта на устойчивото развитие. 

Питър Рубен, главен изпълнителен директор на "ОББ" и "KBC Банк", получи отличието и заяви: "За мен е голяма чест, че получихме тази награда. ESG е вградена в стратегията на цялата група KBC. Като водеща финансова институция ние приемаме много сериозно отговорността си да допринасяме за устойчиви икономика и общество." 

Близо 70 компании се включиха в първото издание на конкурса, а отличието "ESG Award" бе присъдено в три основни категории: "Стратегия", "Иновации" и "Образователна програма". 

Кандидатурите във всяка категория бяха разглеждани от жури от независими експерти, които оценяваха кампании, насочени към подобряване на екологични резултати чрез зелена трансформация, намаляване на въглеродния отпечатък, постигане на нетни нулеви емисии, внедряване на кръгови модели, социалната и работната среда, прозрачност на корпоративното управление и др. 

 
за 54%  против 46%  35 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 

rss
Посети форума