навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Здраве

БЧК раздаде близо 47 000 броя хигиенни пакети на многодетни семейства и хора в неравностойно положение

2022-09-21 0

БЧК раздаде близо 47 000 броя хигиенни пакети на многодетни семейства и хора в неравностойно положение

Доброволци на организацията обучават деца как да спазват добра хигиена и да бъдат здрави

112 хигиенни пакети получиха вчера деца от 1 до 4 клас в училище СУ "Христо Ботев", в кв. Черно море, в гр. Бургас от доброволци на Българския Червен кръст. Всеки хигиенен пакет е индивидуален и включва дезинфектант за ръце, предпазни маски за лице за многократна употреба, сапун, паста и четка за зъби, шампоан, мокри кърпички и прах за пране. Учениците преминаха и открит урок за начините как да се предпазят от редица заболявания и как да подобрят здравния си статус и хигиена. Посещението е в рамките на инициативата "Ти решаваш" по комплексната програма "Дейности в отговор на COVID-19", финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец

Към момента, като част от програмата, са раздадени близо 47 000 броя хигиенни пакети и са проведени общо 2 375 образователни сесии по различни теми, в т.ч. ваксините и ваксинационният процес, превенция на ХИВ, туберкулоза и спазване на добра хигиена. Дейностите са насочени към многодетни семейства, хора с увреждания и/или в неравностойно положение.

Предоставянето на хигиенните пакети и реализацията на здравно-образователните сесии се осъществява в 18 области и 86 общини в цялата страна от структурите на БЧК с участието на повече от 330 доброволци. Партньор на Червения кръст в тези дейности е Националната мрежа на здравните медиатори в България. В рамките на инициативата "Ти решаваш" представителите от Българския Червен кръст предоставят достоверна и актуална информация по отношение разпространението на COVID-19 у нас, както и разясняват възможните постковид симптоми.

Инициативата "Ти решаваш" има за цел да ограничи разпространението на COVID-19 и да подпомогне най-засегнатите от вируса групи, като същевременно цели да бъде повишено ваксинационното покритие в страната. Чрез програмата се предоставя възможност всеки да се запознае с ползите от ваксините и ваксинацията и да вземе информирано решение.

 
за 45%  против 55%  22 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума