навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

ID. LIFE на Volkswagen - устойчив и иновативен

2022-01-20 0

ID. LIFE на Volkswagen - устойчив и иновативен

Volkswagen представи своята визия за електрически автомобил в сегмента на малките автомобили. Концептуалният модел ID. LIFE представлява визията за устойчива мобилност, цифрови технологии и неподвластен на времето дизайн – всичко това на начална цена от 20 000 до 25 000 евро. 

Конкретните акценти включват естествените и рециклирани материали в изцяло електрическия компактен модел на Volkswagen, който се очаква да бъде пуснат на пазара през 2025 г.

Устойчивостта е ключова при ID. LIFE. Не само, че се движи с нулеви емисии благодарение на електрическото си задвижване, но компактният кросоувър е и направен от естествени и рециклирани материали.

"ID. LIFE е първият поглед през ключалката на нашия бъдещ компактен електрически клас", каза главният дизайнер на Volkswagen Йозеф Кабан. "Иновация, устойчивост и безвремие са трите неща, които ни движат напред." допълни той.

Компактен кросоувър: чист и устойчив

В ID. LIFE декоративните елементи са премахнати, както и конвенционалният микс от материали. Например, текстилните материали на въздушната камера за покрива и предния капак са направени изцяло от рециклирани пластмасови бутилки. Прозрачното покритие на купето съдържа дървесни стърготини като естествен оцветител и органичен втвърдител на био основа. Био масло, естествен каучук и оризови люспи са само част от суровините, използвани за направата на гумите.

Естествени и рециклирани материали присъстват в интериора

Интериорът също следва последователно устойчивия подход. Вграденото в интериора дърво идва от устойчиво горско стопанство. Покритието на седалките, върху което пътниците седят е еко велур, изработен от висок процент рециклирани материали, вторична суровина, получена при рециклиране на пластмасови отпадъци

Дигитален спътник: Многофункционалният, устойчив интериор на ID. LIFE

С компактния електрически ID. LIFE, Volkswagen прави устойчивата мобилност достъпна за още повече хора и разширява стратегията си ACCELERATE. Целите на компанията са да увеличи дела на чисто електрическите модели в общите продажби на автомобили до поне 70% в Европа, и до поне 50% в Северна Америка и Китай до 2030 г. С офанзивата си за електрификация, намерението на Volkswagen е да се превърне в най-желаната марка в устойчивата  мобилност.

за 50%  против 50%  276 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума