навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Лайфстайл

"УниКредит Студио" с нова изложба "Агрегатните състояния на духа"

2021-12-20 0

"УниКредит Студио" представя изложбата на Дмитрий Александров "Агрегатни състояния на духа". Авторът, макар и на количка, успява да стигне до Северния полюс и да запечата спиращи дъха гледки от непокорени от човека територии. Посетителите на изложбата ще имат възможността да видят фотографии от различни места от Северния полюс, до които вероятно никога няма да стигнат. 

Самата идея, че човек с двигателни затруднения би могъл да се качи на ядрен ледоразбивач, за да достигне Северния полюс, е нетривиална – там няма нищо. Това е просто океан, покрит с няколко метров слой лед.

"Това е една извънземна пустош, където човекът дори не е гост. Враждебен и крехък, но толкова прекрасен свят, пълен с невероятни цветове, които никога не си очаквал да видиш там. Това е свят на бели мечки, снежни бури, непреодолими ветрове и най-слънчевите моменти с най-синьо небе. В тази точка официално няма време или може да е всякакво, няма часови пояс или може да си избереш какъвто искаш, можеш да направиш околосветско пътешествие само с една крачка или просто да се въртиш с планетата, и където да погледнеш, винаги ще гледаш на юг", споделя Дмитрий. 

Изложбата може да бъде разгледана при спазване на всички противоепидемични мерки в галерията на пл. Света Неделя № 7, всеки делничен ден между 10:00 – 18:00, в периода от 16 декември до края на януари 2022. 

 
за 59%  против 41%  462 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума