навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

Equinix обяви резултатите си за третото тримесечие на 2021 г.

2021-11-16 0

Equinix обяви резултатите си за третото тримесечие на 2021 г.

Общ поглед

Equinix отчита 75-то поредно тримесечие на ръст на брутните приходи – ясен сигнал за засилено търсене на пазара.
• Пандемията стимулира ускорената нужда за дигитализация на бизнес моделите във всеки отделен сегмент на икономиката. Силните резултати на Equinix отразяват увеличеното търсене на дигитална инфраструктура.
Equinix запазва своята уникална позиция да подпомага своите клиенти в прехода към дистрибутирана, хибридна, многооблачна архитектура.
• Приходите за третото тримесечие на 2021 г. са 1,7 милиарда щатски долара, с 8% повече спрямо резултатите от предходната година. Приходите от взаимосвързаност продължават да изпреварват тези за колокация, като се увеличават с 11% спрямо предходната година. Фактори за този растеж са ръстът на физическите крос комутации и широкото въвеждане на Equinix Fabric.
Equinix обработи над 4 200 сделки с 3 100 клиента през изминалото тримесечие.  Има заявено солидно търсене на услуги и за четвъртото тримесечие и Equinix продължава да добавя капацитет. Налични са 11 нови проекта на ключови пазари като Франкфурт, Ню Йорк и Сингапур, както и 31 допълнителни мащабни проекта на 23 пазара и 16 държави. 

Взаимосвързаност

• Към момента взаимосвързаностите във водещата платформа на Equinix са над 414 000.
• През третото тримесечие компанията е добавила 7 800 взаимосвързаности и сега разполага с поне по една голяма облачна директна свързаност в 42 градски зони в целия свят, два пъти повече отколкото най-близкия конкурент. Ясен индикатор, че Equinix е домът на взаимосвързаните облачни решения. 

Продукти

• Наблюдава се пиков трафик при Internet Exchange с ръст от 6% спрямо предишното тримесечие и с 30% сравнено с резултатите от предходната година до 21 терабита за секунда. Междувременно ръстът на трафика остава стабилен.
• При Equinix Fabric също се наблюдава отличен растеж, като продължава да има по-високи резултати от средното в сектора. Над 2 800 клиента вече използват Fabric, като продажбите на допълнителни свързани услуги също растат, тъй като бизнесите търсят начини за диверсификация на своите крайни дестинации, а доставчиците на услуги интегрират Fabric в своите решения.
• Има значителен ръст на приходите и при Equinix Metal, тъй като клиентите, предлагащи услуги в облака, както и доставчиците на услуги, продължават да избират възможността да внедряват физическа инфраструктура със софтуерна скорост.
• Стабилен е и ръстът при Network Edge, като вече установени клиенти закупуват функционалности за виртуални мрежи в допълнителни зони. До края на годината Equinix очаква Network Edge да бъде наличен в 25 зони по света.

Глобално разрастване 

• През септември Equinix разшири достъпа до Platform Equinix до 27-ма държава, чрез приключването на сделката по придобиване на GPX, с което навлезе на стратегическия индийски пазар. Двата центъра за данни в Мумбай формират локация с плътна мрежа от над 350 международни и местни компании, включително 6 директни свързаности към водещите доставчици на облачни услуги в света, както и стабилна мрежова екосистема.
• GPX представлява идеална входна точка към тази държава, попадаща сред десетте водещи по БВП страни. Equinix очаква значително да разшири операциите си в Индия в следващите години с навлизането си на този бързо разрастващ се пазар.

за 46%  против 54%  547 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума