навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

70% от моделите на Peugeot са електрифицирани през 2021 г.

2021-07-12 0

70% от моделите на Peugeot са електрифицирани през 2021 г.

Електрификацията е в основата на стратегията на Peugeot.  Като част от нея новият Peugeot 308 от лансирането си ще предложи два plug-in хибридни двигателя за своите версии седан и комби. До 2021 г. тези нови продукти ще увеличат темпа на електрификация на гамата пътнически и лекотоварни автомобили Peugeot до 70%. До 2023 г. 85% от моделите на марката в Европа ще бъдат електрифицирани, а до 2025 г. - 100%. 

Още от лансирането си новият Peugeot 308 ще предлага два plug-in хибридни двигателя, допълващи вече широката гама електрифицирани превозни средства.

Новият Peugeot 308 Hybrid 225 e-EAT8 осигурява до 225 к.с. чрез комбинацията на двигател PureTech със 180 к.с. (132 kW) и електрически двигател с мощност 81 kW, съчетани с 8-степенна скоростна кутия e-EAT8 (C0₂ емисии от 26 г/км и 100% електрически пробег до 59 км съгласно протокола WLTP, който е в процес на одобрение). Същевременно версията Hybrid 180 e-EAT8 е захранвана от двигател PureTech със 150 к.с. (110 kW) в комбинация със същия електрически двигател с мощност 81 kW и скоростна кутия e-EAT8 (C0₂ емисии от 25 г/км и 100% електрически пробег до 60 км съгласно протокола WLTP, който е в процес на одобрение).

Електрификацията на гамата на Peugeot започна преди три години с лансирането на e-208 и оттогава 100% електрическите модели (e-208, e-2008, Traveller и Expert) и plug-in хибридните модели (3008 и 508) с емблемата на Лъва са оставили своя отпечатък на пазара. През първите пет месеца на 2021 г. Peugeot е втората най-продавана масова марка в Европа по отношение на общите продажби и вече е третата най-продавана масова марка електрифицирани автомобили. Peugeot e-208 и e-2008 са на второ място в съответните им BEV сегменти, увеличавайки дела си в сегмента на месечна база.

"Електрификацията е в основата на нашата стратегия "Сила на избора", която предоставя на клиентите ни възможността да изберат двигателя, било то конвенционален или електрифициран, който отговаря най-добре на техните нужди. Отличните продажби на нашите електрифицирани модели показват, че в Европа тази стратегия дава резултати. В световен мащаб, дори на пазари, на които електрификацията е в начален стадий, ние ще използваме нашето портфолио от електрифицирани модели, за да се откроим като иновативна премиум марка. Където и да се намираме, ние искаме да сме истински двигател на прогреса," казва Линда Джаксън, Главен изпълнителен директор на Peugeot.

Стратегията "Силата на избора" е възможна благодарение на мултиенергийните платформи на Групата, които ни позволяват да интегрираме технологията, отговаряща най-добре на нуждите на клиентите, в даден модел: електрическа, plug-in хибридна или горивна. 

За Peugeot електрическото предложение включва както пътнически, така и лекотоварни превозни средства. Марката предлага 100% електрическа версия на всеки модел от своята лекотоварна гама, което осигурява на професионалистите безпроблемен достъп до зелените зони на големите градове и същевременно им позволява да се наслаждават на товарен обем, напълно идентичен с този на версиите с двигател с вътрешно горене.

за 60%  против 40%  25 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума