навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Иновативните решения на Brother помагат за опазването на планетата

2021-04-26 0

Иновативните решения на Brother помагат за опазването на планетата

През април отбелязваме за 51-ви път Международния ден на Земята – глобална инициатива, чиято цел е опазването на нашата планета и съхраняване на живота. Японският производител на печатащи устройства Brother и тази година подкрепя празника и всеки ден работи целенасочено за развитието на устойчив модел на кръгова икономика чрез въвеждането на иновативни решения за рециклиране. 

Неотдавна компанията обяви, че е направила пробив в преработването на вече използвани тонер касети, който ѝ позволява да възстановява и рециклира материалите от консумативите за печат, за да бъдат оползотворявани като източник за производството на "нови'. Положителен ефект от тази иновативна стъпка е не само справянето със замърсяването с пластмаса, но и намаляване с 37% на използвания въглероден диоксид при процеса на преработване в сравнение с производството на нови тонер касети. Благодарение на инициативи като тази, Brother успя да постигне целта си за намаляване на емисиите на CO2 до 2030 г. с 10 години по-рано. 

Освен преките ползи, които носи за опазването на природата, рециклирането на тонер касети помага на японската компания повече от десетилетие да подкрепя благотворителната инициатива Cool Earth. Дейността на организацията е активно да работи с общностите от тропическите гори за спиране на обезлесяването и неговото въздействие върху климата. 

"За всяка касета с мастило и тонер, която клиентите връщат за рециклиране, Brother прави дарение на Cool Earth. Така помагаме на коренното население в перуанската част на Амазонка да се грижи за 70 000 хектара дъждовни гори. Това са повече от 27 милиона дървета, които съхраняват 10 милиона тона въглерод.“ – коментира Ива Тотева, мениджър "Маркетинг и продажби" в Brother България

за 65%  против 35%  23 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума