навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Atos, Dassault Systemes, Groupe Renault, STMicroelectronics и Thales обединяват усилия за създаването на "Software Republique"

2021-04-09 0

Atos, Dassault Systemes, Groupe Renault, STMicroelectronics и Thales обединяват усилия за създаването на

Обявен по време на представянето на стратегическия план Renaulution през януари, "Software Rеpublique" на Renault вече е реалност! Проектът стартира в присъствието на Лука де Мео, главен изпълнителен директор на Renault Group, и неговите колеги от Atos, Dassault, ST Microelectronics и Thales, първите партньори-основатели, в чисто новата сграда Odyssеe в Техноцентъра на Renault.

В основата на този проект, уникален за сектора, са водещи компании и иновативни стартиращи фирми, обединени за създаване на решения и системи за мобилност, които ще оформят (близкото) бъдеще на мобилността.

Мобилността е общо благо от десетилетия, но никога не се е развивала толкова бързо и радикално, колкото през последните години. Тези дълбоки промени подтикват автомобилните и технологичните компании да развиват иновации в начина, по който работят, и да обединят усилията си, за да отговорят по-добре на предизвикателствата, пред които са изправени по отношение на свързаност, декарбонизация, мултимодалност и нови бизнес модели. Иницииран от Renault, като Atos, Dassault Systеmes, STMicroelectronics и Thales са първите партньори-основатели, проектът "Software Rеpublique" е резултат от това наблюдение. Той ще функционира като нова екосистема за иновации в интелигентната мобилност.

Създаване на бъдещи решения за мобилност 

Чрез обединяването на своя допълващ се опит в областта на изкуствения интелект, киберсигурността, вградените системи и "големите данни", партньорите планират да разработят нов софтуер и решения, които ще дадат възможност на операторите на мобилни услуги да предлагат на гражданите, бизнеса и местните власти услуги, които улесняват достъпността, подобряват потребителското изживяване и енергийното управление. Тези предложения, които интегрират системи за автомобили, сервизни платформи и мрежови операционни инструменти, ще бъдат все по-достъпни, семпли, плавни, мултимодални, отговорни и сигурни.

Сътрудничество на върха  

Екосистемата "Software Rеpublique" се създава в очакване на силно нарастване на глобалния пазар на мобилност до 2035 г .: +60% и до 11 000 млрд. евро приходи според Boston Consulting Group. Това ще предостави възможност за генериране на стойност, особено в областта на електрически автомобили, нови компоненти, нови услуги за следпродажбено обслужване и други услуги с добавена стойност и създаване на нови работни места, свързани с тях.

"Превозното средство вече не е в центъра на автомобилната верига за създаване на стойност, тъй като софтуерът, електрониката и бордовата интелигентност все повече определят както стойността, така и използването на превозното средство за нови нужди и услуги за мобилност. В "Software Rеpublique" искаме да си сътрудничим с партньори, за да се позиционираме като пионер в тази нова верига за стойност на мобилността", каза Лука де Мео – главен изпълнителен директор, Renault Group.  

Три основни области на сътрудничество

Идентифицирани са три основни области на сътрудничество за съвместно разработване и предлагане на пазара на интелигентни системи за мобилност, позволяващи прилагането на адаптирана и гъвкава оферта за мобилност:

• Интелигентни системи за улесняване на сигурна връзка между автомобила и неговата цифрова и физическа среда.
• Системи за симулация и управление на данни за оптимизиране на потоците за територии и компании.
• Енергийна екосистема за улесняване на зареждането.

Например, следните теми се обсъждат от партньорите на "Software Rеpublique":

Включване и зареждане

Разработването на нови технологии и услуги, които позволяват на електрически автомобил, свързан към съвместима точка за зареждане, да бъде автоматично разпознат и да извършва зареждане без никакви действия от страна на потребителя.

Оптимизиране на потоците на мобилност за територии

Да се улесни достъпът и симулацията на обмен на информация за мобилност, незабавно и открито в градове и региони, за да се даде възможност:

  • Потребителите винаги да избират най-добрите средства за мобилност според времето, комфорта или енергийното управление.
  • Операторите да обогатят своите услуги.
  • Публичните власти да симулират и прилагат сценарии за мобилност, като управление на извънредни ситуации, събития и др.
  • Урбанистите да предвиждат по-добре планирането на земеползването.

Възможности за конвергенция

"Software Rеpublique" ще може да посрещне нови членове в допълнение към петимата основатели – както големи компании, така и иновативни стартиращи фирми в бъдещия си инкубатор - и по този начин ще създаде среда за сътрудничество за развитие и експерименти.

Благодарение на тази отворена иновационна система, "Software Rеpublique" ще предложи възможности за развитие на индустрията, инфраструктурата, телекомуникациите, а също и аеронавтиката и отбраната. Това е и инструмент за суверенитет на глобален пазар, на който САЩ и Китай вече заеха позиции. Днес членовете-основатели на "Software Rеpublique" изразяват спешната необходимост Франция и Европа да изградят колективно устойчива екосистема, която има за цел да осигури техния суверенитет в тази област.

за 47%  против 53%  45 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума