навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Renault България и СБА представят първата мобилна зарядна станция в България

2021-03-04 0

Renault България и СБА представят първата мобилна зарядна станция в България

Renault България и Съюза на българските автомобилисти стартират на съвместно партньорство, целящо да улесни потреблението на електромобили в България. В отговор на най-голямото притеснение на потребителите по отношение на електрическите автомобили – техния пробег, двете компании представят първата в България мобилна зарядна станция. Новата услуга дава възможност на клиентите на СБА да се възползват от допълнителен заряд в извънредна ситуация, когато такъв не им е бил достатъчен за достигане на крайната дестинация или при липса на свободна стационарна зарядна станция. 

Стандартно мобилната зарядна станция зарежда електрически автомобил с приблизителен заряд от 7 км. в рамките на 15 минути. Батерията на станцията се самозарежда от алтернатора на автомобила по време на път, което дава възможност за гъвкавост и бързина в предоставянето на услугата на няколко електромобила за кратък период от време. Зарядното устройство е оперативно в голям температурен диапазон (от -20°C до +50°C), което го прави изключително подходящо за сезонността на българския климат. 

"За нас е радост и чест, че бяхме поканени да участваме в този проект с нашия дългогодишен партньор СБА. Като пионер и лидер в областта на електрическата мобилност вече повече от 10 години Renault не спира да разработва и подкрепя решения, улесняващи потреблението на електромобили. Разбирайки нуждата от усилия в изграждането на цялостна и устойчива екосистема, в глобален план Renault вече е основен играч в сфери като споделена мобилност, рециклиране на батерии, а от тази година и решения за зареждане на електрически или електрифицирани автомобили. Днес Renault с гордост застава като партньор зад първата в България мобилна зарядна станция." заяви Емил Гърнев, генерален мениджър Renault & Dacia за България

"Бих желал да благодаря на Renault България за участието в поредния съвместен проект. Горди сме, че именно СБА е пионер в предоставянето на подобна услуга в България. С първата мобилна зарядна станция в България подкрепяме развиването на електромобилността и инфраструктурата за електрически автомобили. Затова сме готови да продължим да инвестираме дългосрочно, което ще ни даде възможност да оказваме пътна помощ в най-различни ситуации. В СБА вярваме, че сме именно този приятел, на когото всеки автомобилист може да разчита денонощно. Ще продължим да се грижим за спокойствието и сигурността на пътя на всички наши клиенти." сподели Емил Панчев, председател на СБА

Услугата "Мобилна зарядна станция" ще се предлага като част от стандартния пакет Renault Пътна помощ за всички нови и съществуващи клиенти на електрически автомобили Renault. Пилотният автомобил Renault KANGOO, оборудван с иновативната зарядна станция, е стациониран в гр. София, а в дългосрочен план услугата ще бъде разширена и с автомобили в други големи градове.

за 56%  против 44%  72 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума