навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Безплатни курсове и достъпна сертификация за всички желаещи да надградят знанията си и постигнат успешна професионална реализация

2021-02-24 0

Безплатни курсове и достъпна сертификация за всички желаещи да надградят знанията си и постигнат успешна професионална реализация

В кризисни ситуации като тази, възникнала след пандемията от COVID-19, очакванията технологичните лидери да действат като двигател за положителна промяна са големи. През годините ангажиментът на Microsoft за преодоляване на цифровата бариера и създаване на равни възможности винаги е бил ясен и подкрепен от действия. За съжаление, COVID-19 задълбочи неравенството и, освен до тежки здравни последици, доведе и до икономическа криза.

С установяването на "новото нормално" все по-актуални стават въпроси като: как обществото ще продължи напред и ще успее да съхрани основни човешки ценности като взаимопомощ и съпричастност, какви професионални и личностни умения трябва да се развиват и ще са необходими за успешна професионална реализация, кои са ролите, които може би досега не са получавали достатъчно внимание, а се оказват критично важни за оцеляването ни като общност, как да получат подкрепа хората, които имат най-голяма нужда от нея и как всички да имат равен достъп до образователни ресурси онлайн.

В опит да осигурят по-широк достъп до придобиване на знания, наскоро Microsoft, LinkedIn и GitHub започнаха обща инициатива, чиято цел е да помогне на 25 милиона души в свeтовен мащаб да добият дигитални умения, нужни за новата икономическа реалност.

Това е дългосрочна програма, която се фокусира върху постигането на положителни и устойчиви резултати. Тя продължава да се развива и има успех и у нас, като вече повече от 25 000 души са се възползвали от нея. 

При обявяването на инициативата главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела подчерта, че цифровите умения ще се необходими във всички професионални сфери и до 2030 г. около 800 милиона души ще трябва да придобият нови дигитални умения. Очаква се през следващите 5 години да бъдат създадени около 149 милиона нови технологични работни места. Основно те ще са в сферата на софтуерната разработка, машинното обучение (Machine Learning) и информационната сигурност.  

Инициативата се реализира през два основни канала - LinkedIn Learning и Microsoft Learn. LinkedIn Learning е онлайн платформа за обучение с библиотека от 16 000+ курса, покриващи актуални професионални теми, преподавани от експерти.  За тези, които искат да придобият по-задълбочени технически умения, са курсовете от Microsoft Learn | Microsoft Docs. Microsoft Learn дава знания за продукти и технологии на Microsoft, необходими за специфични технически позиции. Първоначално е създаден, за да помогне на клиентите и партньорите на Microsoft да усвоят технологиите на компанията. Модулите са съобразени с различни технически нива и позиции - от бизнес потребител до ИТ администратор и програмист. Всеки може да следва собственото си темпо на възприемане, като има възможност и да практикува наученото в GitHub Learning Lab.

Предоставените възможности за обучение и сертификация са подходящи не само за хора, които искат да променят професионалния си път, но и за такива, които искат да продължат да изграждат собствените си умения или пък компетенциите на екипа си. 

Например Вихрен Славчев, съосновател и изпълнителен директор на "Мнемоника" АД, утвърдена българска компания с повече от 10-годишна експертиза в информационната сигурност, споделя: "Мнемоника е сребърен партньор на Microsoft от години. За мен е важно да се развиваме като екип и постоянно да надграждаме уменията си. В момента двама мои колеги са в процес на сертификация за Azure Expert. Вярвам, че новите знания ще помогнат да предложим на клиентите ни още по-качествени услуги в осигуряването на киберзащитата им в Azure среда. Три са основните насоки, в които сме си поставили за цел да се развиваме и смятам, че придобитата Microsoft сертификация ще ни е от полза. Те са свързани с предлагане на решения за модерното работно място (Modern workplace), облачни технологии и ефективност (Cloud & Productivity), анализи на големи обеми от данни (Data analytics)."

за 48%  против 52%  29 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума