навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Новите Golf Variant и Golf Alltrack - изискана линия отвън и интериор от ново поколение

2020-12-14 0

Новите Golf Variant и Golf Alltrack - изискана линия отвън и интериор от ново поколение

Новият външен дизайн на Golf Variant притежава несъмнен чар. Със своите ясно изразени линии и високотехнологични LED системи на светлините, той отразява органичния преход към цифровия свят на бъдещето. Golf хечбек и новият Golf Variant споделят емблематичните за осмото поколение форми и линии в оформлението на предната част до нивото на средните странични колони, но от тях назад Variant демонстрира ярка индивидуалност. Благодарение на подчертаната зона на "раменете" в горната част на задните калници, издължената линия покрива над нея, която се изкачва леко нагоре преди да се спусне към задната част, както и с напомнящото спортните купета скосено задно стъкло, Golf Variant изглежда по-динамичен отвсякога. Паралелно с това, споманатото вече увеличаване на общата дължина на каросерията създава възуално впечатление за по-нисък и издължен силует.

Новото поколение на Golf Variant е с обща дължина 4633 мм и междуосие от 2686 мм, което е увеличение с по 66 мм в сравнение с предходния модел и по двата показателя. Широчината на каросерията на Golf Variant е 1789 мм без външните огледала, а височината на новия модел на Volkswagen е 1455 мм без релсите за багажник на покрива – с тях височината става 1498 мм. Увеличените дължина и междуосие на новия Golf Variant допринасят за значително по-динамични пропорции от тези на предходния модел. Новият Variant разполага с 67 мм по-голямо междуосие от актуалния хечбек вариант на Golf, а общата дължина (+ 349 мм) на каросерията и размерът на задния надвес при Variant са значително по-големи.

Още от първият поглед към аеродинамичните показатели на Golf Variant става ясно, че всяка част от новата каросерия е била внимателно оформена и оптимизирана за постигане на минимално въздушно съпротивление  в аеродинамичния тунел. В сравнение с предходното поколение челната площ на новия модел е намалена до 2,21 м2, а коефициентът на аеродинамично съпротивление Cd е снижен от 0,3 на 0,275. Специалистите на Volkswagen са постигнали тези отлични стойности, прилагайки редица мерки като намаляване на споменатата вече челна площ на каросерията, по-обтекаеми форми на корпусите на външните огледала, използване на допълнителни аеродинамични елементи и спойлер в задната част на покрива, облицовка на голяма площ от дъното на каросерията и аеродинамична оптимизация на панелите в подкалниците (насочващи елементи в предната част и спойлери в задната).

Интериор от нова епоха, осигуряващ нова свобода с хармонична връзка между естетика и функционалност.

Новите Golf Variant и Golf Alltrack са автомобили, чиято функционалност е по-тясно интегрирана с нуждите и изискванията на собствениците откогато и да било. В основата са включеният в стандартното оборудване цифров блок на контролните прибори Digital Cockpit Pro с 10-инчов дисплей, инфотейнмънт системата Discover Media с 10,0-инчов сензорен екран, която също е част от стандартното оборудване на новите модели  и мултифункционалният волан с бутони за директен контрол на функциите. Важно е да се отбележи, че всички инфотейнмънт системи са базирани на новото, трето поколение на модулната инфотейнмънт платформа MIB3. Всички те осъществяват връзка с интернет посредством OCU модул (Оnline Сonnectivity Unit) с eSIM карта и осигуряват достъп до постоянно разширяваща се гама от онлайн базирани функции и услуги, предоставяни на основата на екосистемата We, собственост на  Volkswagen. На практика това означава, че включените в стандартното оборудване на новия Golf Variant услуги We Connect (с неограничен период на използване) и We Connect Plus (с план за безплатно използване употреба в Европа за период от една или три години) са на разположение на всички притежатели на новия модел.

Сливането на Digital Cockpit Pro и екрана на инфотейнмънт системата създава нова, цялостна цифрова архитектура на арматурното табло. Функциите за управление на светлините и видимостта също са обновени, групирани в единен модул и значително по-интуитивни за работа -  предните светлини, отоплението на челното и задното стъкло вече се управляват с помощта на сензорен панел, разположен вляво от цифровия блок на контролните прибори. Централната конзола също се отличава с перфектна ергономия, предлагайки по-ясна подредба откогато и да било преди - особено с внедряването на значително по-малкия по размери електронен (shift-by-wire) лост за управление на автоматичната предавателна кутия с два съединителя DSG. Тази стилистична тема е намерила своето хармонично продължение и в новата конзола на тавана, чиито прибори също са цифровизирани – включително и сензорния плъзгач за управление на опционалния панорамен покрив с отваряне чрез плъзгане и накланяне. Сензорни плъзгачи се използват и за регулиране на температурата на климатичната инсталация, както и за контрол на силата на звука на аудиосистемата.

По желание цифровото арматурно табло може да бъде допълнено с първокласната навигационна система Discover Pro, сред чиито високотехнологични функции е върховата навигация по карта и гласовото управление с естествени фрази. 

Сред новите възможности за допълнително оборудване е и първокласната озвучителна система Harman Kardon с 12-канален Ethernet усилвател, мощност 480 вата и 10 високоговорителя, способни да превърнат вътрешното пространство на новия модел в концертна зала. 

От ниво на оборудване Life нагоре, Golf Variant се предлага стандартно с амбиентно вътрешно осветление, което дава възможност за индивидуална настройка в десет различни цвята. Избраният цветови нюанс очертава с меко индиректно сияние декоративните панели на арматурното табло и в облицовките на предните и задните врати, джобовете за съхранение на вещи в четирите врати, пространството за краката на водача и неговия спътник отпред (и за пътниците на втория ред седалки от ниво Style нагоре), както и централното отделение за вещив централната конзола отпред. При промяна на настройките, цифровите контролни прибори и инфотейнмънт системата също приемат като фон избрания индивидуален цвят. В зависимост от варианта на модела се предлага и опция за амбиентно осветление в 30 цвята. Наред с богатата палитра от цветове с възможност за гъвкава настройка в отделните зони на интериора, системата предлага и избор от предварително конфигурирани профили на осветлението, които могат да се включат само с едно докосване на докоснете менюто за настроение - "mood menu".

Интуитивно гласово управление. В зависимост от нивото на оборудване, новата система за гласово управление с естествени фрази се предлага стандартно или като опция в новия Golf Variant. За активиране на система е достатъчно просто да кажете "Hello Volkswagen" ("Здравей Volkswagen") или да натиснете бутона за гласово управление на волана. Новите цифрови микрофони осигуряват не само перфектно разпознаване на гласа и качество на звука (при телефонни разговори), но са в състояние и да разпознаят човека, който говори (водача или неговия спътник отпред). Благодарение на това вече можете да управлявате с гласови команди функциите на навигационната система, климатичната инсталация, телефона и инфотейнмънт системата в новия Golf Variant, а скоро на разположение като опция ще бъде и онлайн приложението Alexa.

Интелигентната електроника улеснява управлението. Превключването на предавките на трансмисията с два съединителя DSG в новия Golf Variant също е изцяло цифровизирано – системата ги контролира по метода "shift-by-wire" без механична връзка между скоростния лост и предавателната кутия. Благодарение на електронно управляваната смяна на предавките, размерите на лоста са намалени значително, което спестява място на централната конзола и едновременно с това повишава удобството при работа с него. 

Най-новата версия на системата App Connect предлага допълнителните удобства на App Connect Wireless, която е част от стандартното оборудване на Golf Variant. С нея водачът и неговият спътник отпред могат да използват App Connect за директен достъп до избрани смартфон приложения чрез екрана на инфотейнмънт системата и докато при предходния модел това беше възможно само чрез традиционния метод - свързване с кабел на смартфона и инфотейнмънт системата, сега при iPhone и Apple CarPlay тези функции вече са достъпни и чрез безжична Bluetooth връзка.

Новият Golf Variant предлага стандартно оборудване с We Connect с богат набор от опции (неограничен период на използване) и We Connect Plus (възможности за безплатна употреба в Европа за период от една или три години). Част от оборудването на всички версии на новия модел са и следните основни функции - персонализация (запаметяване на индивидуалните настройки), e-Call (автоматично или директно ръчно повикване на спешна помощ при злополука) и Служба за спешни повиквания (Emergency Call Service) с поддръжка от многоезичен център за приемане на обажданията.

Като допълнителна възможност към We Connect, в ролята на ключ за автомобила може да се използва съвместим смартфон. За да използване на смартфона като мобилен ключ не се изисква връзка с мобилна мрежа - достатъчно е той да се доближи до дръжката на вратата и новият Golf Variant ще се отключи по същия начин, както и при системата за достъп и стартиране без ключ Keyless Access. За стартиране на двигателя смартфонът просто трябва да са постави в отделението със смартфон интерфейс на централната конзола. Възможно е и дистанционно изпращане на мобилния ключ на приятели или членове на семейството, така че те също да могат да използват своя смартфон като ключ за автомобила.

за 57%  против 43%  37 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума