навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Здраве

МБАЛ "ВИТА" открива нов пункт за бърза диагностика на пациенти със съмнения за коронавирус

2020-11-10 0

МБАЛ

От 10 ноември на територията на "ВИТА", в двора на База 2, отваря врати пункт  за бърза диагностика на пациенти със съмнения за Covid-19.

Такъв вече работи успешно и в сградата на болницата База 1 на ул. „Драговица“ № 9.

На тези обособени места всеки ще може да се изследва при съмнение за коронавирусна инфекция. Новият пункт се намира вдясно от централния вход на сградата на ул. "Филип Кутев"10, като мястото му е обозначено с насочващи табели и със знака на Корона вируса.

Всички пациенти със съмнения за заразяване, без да влизат в сградата на самата болница, трябва да се отправят директно към пункта за диагностика. Там ги очаква медицински екип, който ще  ги консултира и изследва. При установяване на положителен бърз антигенен COVID-19 тест, пациентите ще бъдат насочвани, според състоянието им, за започване на адекватно лечение.

Както каза управителят и собственик на МБАЛ "ВИТА" д-р Тихомир Савчев: "Това в момента е най-добрият начин да не се смесват потоците от здрави хора и пациенти със съмнения за вирусна инфекция." Той допълни, че чрез тази система се осигурява пълноценна грижа за здравето на всички граждани и наши пациенти по време на пандемията. 

И в двата пункта за бърза диагностика на МБАЛ "ВИТА" на разположение за изследване на пациентите, които имат симптоми на COVID–19 са както бързите антигенни тестове, така PCR тестове

Работното време е всеки делничен ден от 7:30 до до 12:30 часа с предварително записване на час, което може бързо и лесно да направите на техните телефони: за БАЗА 1 - 02 960 4950  и GSM: 0888991003 и за БАЗА 2- 02 45 22 000 и GSM: 08899 22 000 

или през superdoc.bg.   

за 52%  против 48%  133 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума