навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Лайфстайл

The Mall стартира кампания за опазване на околната среда "Донеси хартия. Шредирай. Рециклирай."

2020-10-12 0

The Mall стартира кампания за опазване на околната среда

От 12 до 18 октомври The Mall организира кампанията "Донеси хартия. Шредирай. Рециклирай." В този период, в часовия диапазон от 11:00 до 20:00 ч., на разположение на паркинга пред търговския център ще бъде екип, който ще отдели, шредира и подготви за рециклиране всички предоставени от гражданите хартиени носители. Всеки желаещ може да се включи, като донесе неизползвани материали от дома или офиса, като бяла хартия, вестници, списания и картон и по този начин допринесе за намаляването броя на изсечените дървета всеки ден. За документи, съдържащи конфиденциална информация, са предвидени специални контейнери с най-високо ниво за защита. The Mall дава повод на всички граждани да организират "есенното почистване" на бюрото или дома си. В края на кампанията събраната хартия ще се извози от сертифицирана фирма за рециклиране, а с част от нея артистът Николай Петров ще създаде скулптура. 

The Mall цели да насърчи потребителите да полагат грижи за околната среда и да се отнасят отговорно към ресурсите. Това е особено важно за град като София, където потреблението на енергия и ресурси е много голямо: 1 тон рециклирана хартия спестява 4 100 киловатчаса електроенергия, 2,5 барела нефт, 31780 литра вода и 4 куб.м.  площ в депото за отпадъци. Рециклирането на отпадъци дава възможност за един по-добър и качествен начин на живот за нас и за всяко следващо поколение. Дърветата премахват замърсяванията в атмосферата, подобряват качеството на въздуха и човешкото здраве. 

В края на събитието, с част от събрания шредиран хартиен отпадък ще бъде реализиран  иновативен художествен проект – артистът Николай Петров ще създаде скулптура от рециклирана хартия. Роденият в София Николай Петров повече от десет години работи над арт проекти в различни направления в България и чужбина, а творбите му са представени в редица сайтове за улично изкуство, като например Street Art NYC.

за 49%  против 51%  105 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума