навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Финанси

МФИ "ДЖОБС" стана член най-голямата международна мрежа от микрофинансиращи дружества

2020-10-02 0

МФИ

Микрофинансираща институция "ДЖОБС" стана член на най-голямата международна мрежа от микрофинансиращи дружества – Microfinance Centre (MFC). Дъщерното дружество на "Българската банка за развитие" ще има възможност да използва ноу-хау на над 70 организации, опериращи в сферата на микрофинансирането, както и да тества нови подходи за подобряване на финансовите си услуги. 

Чрез опита на партньорите си в мрежата МФИ "ДЖОБС" ще има възможност да подобри опита си  в дигитализирането на кредитния процес, обучението на потенциални и текущи клиенти относно различните финансови инструменти, както и в имплементирането на разработения Кодекс за добри практики.

МФИ "ДЖОБС" е създадена през 2010 г. като част от Групата на Българската банка за развитие с основна цел да улеснява достъпа до дългосрочно финансиране на микро- и малки предприятия, земеделски производители, хората на свободна практика, занаятчиите и други, създаващи работни места и продукти с добавена стойност. Създаването на тази институция към ББР дава възможност натрупаният ресурс от 6 млн. долара по Програмата JOBS, чийто програмен срок е изтекъл в края на 2009 година, да бъде използван дългосрочно на револвиращ принцип.

От стартирането на своята дейност до момента дружеството е подкрепило над 512 микро- и малки предприемачи да осъществят проектите си, отпускайки заеми за над 43 млн. лв. Всяка пета от подкрепените фирми е новосъздадена. Основните му усилия са съсредоточени в секторите производство, иновации и търговия и за запазване на работни места.  До момента програмата за подпомагане на фирми, пострадали от пандемията COVID-19 са отпуснати над 70 кредита за повече от 3 млн. лв.

за 51%  против 49%  125 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума