навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Lenovo представя най-лекия ThinkPad X1 Nano и иноваторския ThinkPad X1 Fold

2020-09-30 0

Lenovo представя най-лекия ThinkPad X1 Nano и иноваторския ThinkPad X1 Fold

Lenovo представи най-новото попълнение към  първокласното си портфолио X1, ThinkPad X1 Nano. Най-лекият ThinkPad досега тежи само 907 гр. и прави крачка напред с производителността и функционалността в изключително олекотен вариант. Първият ThinkPad на Lenovo, базиран на Intel Evo платформа и задвижван от 11-то поколение Intel Core процесори - X1 Nano - осигурява върхова скорост и интелигентност, като същевременно поддържа изключителен живот на батерията. Зашеметяващите визуализации се постигат чрез тесен рамков 13-инчов 2K дисплей с пропорция 16:10, а четири високоговорителя и четири 360-градусови микрофона подобряват аудио-визуалните възможности. За наистина завладяващо потребителско изживяване, X1 Nano поддържа Dolby Vision и Dolby Atmos. Най-новата технологна свързаност се осигурява от WiFi 65, опционалното 5G6 ще осигури по-висок честотен диапазон и ще доведе до нови нива на винаги свързана ефективност и сътрудничество в новия хибриден работен свят.

Lenovo също съобщи, че първият в света сгъваем персонален компютър, ThinkPad X1 Fold, е достъпен за поръчка до няколко седмици. Връх в инженерните иновации, X1 Fold предлага революционна комбинация от преносимост и гъвкавост, която определя нова изчислителна категория, активирана от процесори Intel Core с Intel Hybrid Technology и станала възможна с иновационната програма на Intel Project Athena. Съчетаването на познатата функционалност, която всички знаем от смартфони, таблети и лаптопи, в едно сгъваемо компютърно устройство, завинаги ще промени начина, по който работите, играете, създавате и се свързвате. С опционалното 5G6 можете да сте сигурни, че скоростта на връзката Ви е по-сигурна и оптимизирана, когато е налична, и че сте по-добре защитени с функциите за сигурност на ThinkShield. 

Най-лекият ThinkPad до сега

Тежащ по-малко от килограм, ThinkPad X1 Nano е най-лекият досега ThinkPad. Той предлага един от най-пълните свръхлеки пакети за лаптопи днес с изключителна производителност, дисплеи, звук и сигурност.

• Снабден с до 11-то поколение процесори Intel Core i7 с графики Intel Iris Xe, X1 Nano разполага с най-добрите процесори в света за тънки и леки лаптопи, осигуряващи до 2,7 пъти по-бързо създаване на съдържание, повече от 20% по-бърза офис продуктивност и повече от два пъти по-бързи игри плюс стрийминг в реални работни процеси в сравнение с конкурентни продукти.
• Thunderbolt 4 предлага бърза, еднокабелна връзка към захранването, мониторите, съхранението и много други външни устройства.
X1 Nano е първият ThinkPad, разполагащ с актуализиран пакет от изкуствен интелект (AI) и биометрични функции за сигурност на ThinkShield. Те варират от ново разпознаване на глас и разпознаване на човешко присъствие, които позволяват влизане с нулев контакт и заключване на устройството, когато потребителят се отдалечи от познатия четец на пръстови отпечатъци на чипа (Match on Chip Fingerprint Reader).
• На X1 Nano може да бъде предварително инсталиран Windows 10 Pro или Ubuntu Linux OS и разполага с опция 5G6 за свързаност, готова за бъдещето.
• 13-инчов Dolby Vision 2K дисплей с пропорция 16:10 предлага широки гледки, а 100% sRGB осигурява яснота и точност на цветовете. Предлагат се и опции за сензорен дисплей.
• Системата от високоговорители включва четири високоговорителя с поддръжка на Dolby Atmos за завладяващ звук и в комбинацията с четири 360-градусови микрофона гарантират, че Ви чуват силно и ясно по време на аудио и видео разговори.

Свръхлеки, високопроизводителни, ярки дисплеи, страхотно аудио и свързаност, готова за бъдещето означава, че ThinkPad X1 Nano е идеален лаптоп за хибридния работен свят. Инженерният шедьовър X1 Fold, също въвежда изцяло нова изчислителна категория и ще даде нов смисъл на начина, по който мислим и използваме устройствата.

Огромна промяна в персоналните компютри

След пет години процес на създаване, ThinkPad X1 Fold е първият по рода си в нова категория персонални компютри, която ще разшири границите и ще дефинира как взаимодействаме с технологиите. Носете нещо малко, използвайте нещо голямо. ThinkPad X1 Fold се адаптира към новите дистанционни, офис и хибридни работни модели, позволявайки на новаторите да възприемат иновации, които ще дадат възможност за творчество, сътрудничество и забавление, тъй като безпроблемно се адаптира към техните специфични нужди.

ThinkPad X1 Fold вече е достъпен за поръчка, включително допълнителни аксесоари като Bluetooth мини сгъваема клавиатура, които могат да се съхраняват и зареждат безжично в системата; Lenovo Mod Pen, с която потребителите да могат да водят бележки, да коментират или подписват правни документи; и Lenovo Easel Stand за лесно поставяне на лаптопа върху бюрото.

"Развълнувани сме да пуснем на пазара не само едно, а две невероятни устройства, които ще променят преживяването на потребителите, докато работят от вкъщи, офиса и навсякъде другаде", казва Кристиан Тейсман, президент на звеното за търговски компютри и смарт устройства. "Гордеем се, че предоставяме на потребителите новаторско аудио / видео екранно изживяване, винаги с 5G свързаност, свръхлеки и свръхмобилни продукти за нов хибриден работен свят".

"Надграждаме нашата история на съвместно инженерство с Lenovo, за да стимулираме иновациите и да предоставяме нови компютърни изживявания на пазара", казва Грегъри Брайънт, изпълнителен вицепрезидент на Intel и генерален мениджър на Client Computing групата. "ThinkPad X1 Nano и ThinkPad X1 Fold - и двата станали възможни с иновационната програма Project Athena - илюстрират нашия ангажимент към иновациите в персоналните компютри и предоставянето на най-доброто лаптоп изживяване за постигане на целите".

Контролирайте и конфигурирайте Lenovo PC Experience за крайни потребители и ИТ администратори

Всички продукти с марка Think са заредени със специфична за предприятия версия на Vantage и тази есен тя получава ъпгрейд. Commercial Vantage 1.2 е приложение от страна на клиента, предназначено за корпоративни клиенти, което не само улеснява крайните потребители да актуализират своите хардуерни настройки, но предлага и контроли, специално за ИТ администратори, натоварени с управлението на устройствата в тяхната компания.

С тази версия размерът на инсталиране е намален наполовина, а интерфейсът е опростен, така че по-лесно да откривате различни функции.

В днешния свят, който все повече се характеризира с разпръсната работна ръка и работата от разстояние, Commercial Vantage помага на потребителя, където и да се намира той, като му позволява да персонализира работата на батерията, микрофона, дисплея и настройките на камерата за оптимизирано аудио-визуално изживяване. Приложението също така осигурява допълнителна безопасност чрез откриване на ненадеждни WiFi мрежи и автоматизиране на актуализациите на BIOS и фърмуера, като гарантира, че устройствата са по-добре защитени срещу възникващи заплахи. За крайните потребители системните актуализации са само на един клик разстояние, без да се налага да търсят помощ от ИТ бюра за поддръжка. Това по-добро потребителско изживяване обаче не жертва управляемостта на ИТ. С Commercial Vantage ИТ администраторите могат да контролират всяко Lenovo устройство в компанията, като решават кога Vantage проверява и инсталира определени актуализации. Вградените администраторски контроли са добавени в тази версия, за да позволят дистанционно изпълнение и контрол на системната актуализация, с цел да се гарантира, че устройствата се поддържат актуални, въпреки че ИТ персонала няма достъп до физическото устройство.

за 60%  против 40%  58 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума